Nyitókép: nemzetisport.hu

 

Akár 10 millió forintos büntetést is kaphatnak a labdarúgóklubok pirotechnikai eszközök egyszeri használata esetén. A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) emlékeztet, hogy a július elején tartott elnökségi ülésükön úgy határozott, hogy a pirotechnikai eszközök használatának visszaszorítása érdekében szigorítja a fegyelmi szabályzatot.

 

Ennek értelmében egyszeri használat esetén is minimum egymillió, maximum tízmillió forintos büntetésre számíthatnak a klubok.

 

 hirdetes_810x300  

Az MLSZ emlékeztet, hogy az UEFA már évek óta szigorúan bünteti a pirotechnika használatát a stadionokban, valamint a magyar törvények is tiltják ezek használatát.

 

„Az elmúlt években a korábbinál lényegesen biztonságosabbá vált a hazai labdarúgó-mérkőzések látogatása, a szurkolók ma már jóval otthonosabban érezhették magukat a stadionokban. Ezzel összefüggésben jelentősen csökkent a biztonsági okokkal összefüggő fegyelmi eljárások száma, egyedül a pirotechnika visszaszorításában nem sikerült előrelépni”

 

– írja a szövetség, amely arra is felhívja a figyelmet, hogy bár a pirotechnikai eszközök használata látványos, azonban rendszeresen sérüléseket eredményeznek és súlyos vagyoni kárt okozhatnak. A stadionokban ráadásul nagy számú néző foglal helyet viszonylag kis helyen, ezért a pirotechnikai eszközöket nem lehet biztonságosan működtetni.

 

„Az MLSZ nem vállalhatja személyi sérülések kockázatát, ezért az új szezon előtt szigorította a fegyelmi szabályzatot: a pirotechnikai eszközök egyszeri alkalommal történő használata 1 millió forinttól 10 millió forintig terjedő pénzbüntetést von maga után, többszöri előfordulás esetén a pénzbüntetésen túl szektor(ok) bezárását róhatja ki a fegyelmi bizottság”

 

– figyelmeztet a szövetség.

 

nemzetisport.hu

Megosztás:
Címkék: MLSZ pirotechnika

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!