Nyitókép: twitter.com

 

A Budapest Honvéd gól nélküli döntetlent követően tizenegyesekkel búcsúzott a csütörtöki visszavágón a román Universitatea Craiovával szemben a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének második fordulójában.

 

Az első félidőben a hazaiak ugyan mezőnyfölényben futballoztak, de komolyabb helyzetet nem tudtak kidolgozni. A Honvéd jól megszervezte a védekezését, ugyanakkor elveszítette kapusát, Lefkovits Robi súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett, helyére a kispesti akadémiáról érkező 20 éves Berla Attila állt be, aki első alkalommal szerepelt a felnőtt csapatban.

 

A folytatásban a fiatal magyar kapus játszotta a főszerepet, több nagy védéssel járult hozzá, hogy a kapura teljesen veszélytelen kispestiek eljutottak a hosszabbításig, majd a tizenegyes-párbajig.

 hirdetes_400x285  

 

A hosszabbítás botrányos jelenetekkel zárult, miközben a játékosok egymással kakaskodtak, a játékvezető közvetlen közelében robbant fel egy pályára bedobott hanggránát. Emiatt több mint fél órát állt a játék, majd jöhettek a tizenegyesek, a negyedik játékvezető felügyelete mellett. A kispestiektől hárman is hibáztak, a románok közül senki, így a Honvéd búcsúzott.

 

A nemzetisport.hu a következőképpen írta le a hosszabbítás alatt történteket:

 

„Száznyolcvan perc alatt nem született gól, így következett a hosszabbítás. Az első tizenöt percben semmi érdemleges nem történt, a 119. percben azonban Berla Attila védett nagyot. Ezután tömegjelenet alakult ki, miután Carlos Dos Santos Fortes meglökte a kispesti kapust, majd Barbut a nyakánál fogva lökte a földre Batik Bencét. Összeugrottak a játékosok, s a lökdösődés közepette Arnold Hunter játékvezető mellett másfél méterrel hanggránát robbant, amelyet a románok dobtak be – a mentőautó újra a pályára hajtott, az északír bíró ugyanis összerogyott.

 

A bíró aztán az orvosi ápolás után talpra állt, de nem tudta folytatni, rosszul érezte magát, így a negyedik játékvezető, Jamie Robert Robinson lépett a helyére. Hogy a Craiova komoly büntetés előtt áll, az borítékolható, s abban is biztosak lehetünk, hogy egy ilyen szituáció után több bíró is lefújta volna már a találkozót, s akkor a Honvéd jut tovább. Miután a játékvezetők a folytatás mellett döntöttek (azaz nem érezték veszélyben sem a saját, sem a játékosok testi épségét), így nem szakadt félbe a meccs, amely azt jelentette volna, hogy a Honvéd 0–3-mal elkönyvelheti a mérkőzést.”

 

A Budapest Honvéd honlapján csütörtök este megjelent közlemény szerint a klub megóvja a mérkőzést.

„Klubunk számára elfogadhatatlan, ami a találkozó végén történt, hogy a játékvezető, vagy éppen a játékosaink veszélynek legyenek kitéve, a Honvéd vezetése pedig úgy döntött, hogy megóvja a találkozót, amelyet ilyen körülmények között nem lehetett volna tovább folytatni”

 

– írták a kispestiek.

 

 

MTI, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!