Nyitókép: körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

A Körkép.sk immár harmadik éve követi nyomon az egyes magyarlakta felvidéki járások alacsonyabb osztályú labdarúgó bajnokságainak eredményeit. Hétről hétre megjelenő Régiósfoci rovatunkban megtalálhatók a friss hétvégi eredmények valamint a tabellák aktuális állásai is.

 

A 2019/2020-as szezon több újdonságot is tartogat a focikedvelő közönség számára. Vannak járások, ahol a csapatok fogyása ahhoz vezetett, hogy nem tudtak eddig működő ligákat elindítani. Ilyen a helyzet például a Komáromi járásban, ahol a korábbi években 4-6 csapatos VII. liga megszűnésével a még működő csapatok a VI. ligába jelentkezhettek be.

 

Az új idény a ligákba bejelentkező csapatok összetételén is változtat. Nem csak a felsőbb osztályokba való feljutás miatt, hanem mert például új csapatok alakultak. Erre példa a Dunaszerdahelyi járásbeli Medve község, amely hosszú évek kihagyása után állított fel nyáron egy teljesen friss gárdát, mely felkészülési meccsei alapján akár meglepetést is okozhat vetélytársainak.

 hirdetes_400x285  

 

A Galántai járásban az eddigi I. és II. liga megnevezés helyett VI. és VII. ligára változott a rendszer. A Rimaszombati járásban nem csak a III. ligában akadnak gondok – a hírek szerint a játékosok felé való tartozások miatt még korábban szétszéledt a csapat, az új edzőnek pedig új csapatot kell felépíteni. A Nagyrőcei és Rimaszombati járás csapatait tömörítő VI. liga talán történetének legrövidebb listájával rajtolhat majd el. Egyelőre 9 csapat jelentkezett be, ugyanakkor még a mérkőzések beosztása sem ismert.

 

A Dunaszerdahelyi járás 6. és 7. ligája augusztus 10-én rajtol, a Komáromi járás 6. ligájának csapatai azonban már ezen a hétvégén megkezdik a versengést.

 

A Galántai, Lévai, Nagykürtösi és Losonci járásbeli focikedvelők már akár ma is kilátogathatnak, hogy szurkoljanak csapatuknak, míg az Érsekújvári járásban minimum a jövő hétig várniuk kell.

 

Körkép.sk/KPA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!