Nyitókép: sport.sk

 

1:0-ás vezetésből végül 2:1-re kikapott a DAC idegenben. A sárga-kékek a Trencsén ellenfeleként léptek pályára a zsolnai stadionban. Kalmár Zsolt sérülés miatt nem léphetett pályára, így a kapitányi karszalagot Kristián Koštrna viselte a mérkőzésen.

 

Bár a mérkőzés elején a „hazaiak” voltak az aktívabbak, mégis Vida Kristopher szerezte meg a vezetést a DAC-nak a 19. percben. Ezután visszaesett a játék tempója, de láthattunk néhány DAC-helyzetet, melyeket azonban nem sikerült gólra váltani.

 

A második félidőre Ramirez helyett Čmelíket küldte be Hyballa edző a pályára. A 49. percben közel voltak hozzá a trencséniek, hogy egyenlítsenek, de Depetris 10 méterről rosszul találta el a labdát, így Jedlička hárította a lövést.

 hirdetes_300x300  

 

Az 53. percben Zubairu egyenlített, miután Vida Máté nem tudta blokkolni Roguličot. A DAC ezután 3-4 olyan helyzetet hagyott ki, mellyel biztosíthatták volna a három pont sorsát. Vida Kristopher a 67. percben megszerezhette volna a vezetést, azonban kapufára lőtte az odaítélt 11-est, így maradt az 1:1-es állás.

 

1 perccel később Depetris került tiszta helyzetbe, de Jedlička és Kružliak még sikeresen megoldotta a helyzetet. A 74. percben Čmelk  került helyzetbe, de nem célzott pontosan.

 

A végjátékban a trencséniek rászálltak a DAC kapujára – először Abdulrahman tévesztette el a kaput közelről, majd Bukari találta el az oldalhálót.

 

A hosszabbításban Čmelík centere maradt kihasználatlanul egy 100 százalékos helyzetben, amit egy percen belül büntetett is a Trencsén – Čatakovič megszerezte a három pontot érő gólt.

 

AS TRENCSÉN – FC DAC 1904 2:1 (0:1)


Fortuna Liga, 4. forduló, Štadion pod Dubňom – Zsolna, 2019.08.10., 19:00
Játékvezetők: 
Glova – Somoláni, Jánošík
Nézőszám:
 663


Góllövők:
 54. Zubairu, 90+2. Čataković ill. 19. Vida Kristopher

 


Sárga lap:
 54, Zubairu, 84. Šulek, ill. 14. Ramirez, 52. Ronan, 55. Kružliak

 

DAC: Jedlička – Blackman, Oravec, Kružliak, Koštrna (K) – Vida M. – Taiwo, Ronan, Vida K., Divković (69. Fábry) – Ramirez (46. Čmelík)


Trencsén: 
Šemrinec – Ligeon (80. Ligeon), Šulek, Kleščík (K), Julien – Koolwijk, Zubairu, Roguljić (65. Čataković) – Bukari (90+2. Kadák), Depetris, Comvalius

 

A mérkőzés statisztikája:
Labdatartás: 
52%:48%
Lövések
: kapura: 4:4, mellé: 1:7
Szabadrúgás: 
21:27 
Szöglet: 
5:2
Les: 
4:5

 

 

Körkép.sk, fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!