Nyitókép: körkép.sk/archív

 

frissítve 2019.08.12-én, 8:22-kor

 

Megszerezte szezonbeli második győzelmét a Komáromi FC. A lila-fehérek a pozsonyi Disznólegelőn találkoztak a 3. ligából az országos bajnokságba frissen feljutó Slovan B-vel.

 

Jól kezdtek a komáromiak, az első félidőt végig uralták. A lila-fehérek nyári szerzeménye, Lazar Kneževič, már az első percben veszélyeztette az égszínkékek kapuját. Erre válaszul a hazaiak egy szabadrúgásból próbálkoztak bevenni a magyar utánpótlás-válogatott Ásványi Balázs kapuját, azonban a fiatal hálóőr résen volt.

 

 hirdetes_810x300  

A 25. percben aztán Kneževič egy pompás fejesgóllal megszerezte a komáromiaknak a vezetést. A lila-fehér mezben első találatát szerző 27-éves szerb csatár az FTC Fülek csapatától igazolt át nyáron a Csallóközbe.

 

A hazaiak próbáltak gyorsan reagálni a bekapott gólra, az első játékrész végén még sikerült jó szögből szabadrúgást kiharcolniuk, azonban Potoma labdája nem jutott át a vendégek sorfalán.

 

A második félidőben felgyorsult a játék, Nguidjol révén két ígéretes lehetősége is volt a KFC-nek, azonban a pozsonyiak kapusa a helyén volt. Ezután a lila-fehérek érezhetően igyekeztek inkább kivédekezni a mérkőzés lefújásáig hátralévő időt, miközben a hazaiak próbáltak egyenlíteni.

 

Több komoly helyzetet is kialakítottak a pozsonyiak, azonban Ásványi bravúrosan védte hálóját. Olejník edző védencei inkább gyors kontrákkal próbálkoztak, és sikerült még két veszélyes helyzetet kialakítaniuk, az eredmény azonban már nem változott.

 

A KFC ezzel kettőre növelte szezonbeli győzelmeinek számát, és 7 ponttal az 5. helyről várja az augusztus 17-i, Zólyombrézó elleni hazai összecsapást.

 

Slovan B: Ružinský – Borovský, Čech, Baláž, Kozlovský – Habodasz, Schlossár (60. Mašulovič) – Jackuliak (86. Popovych), Potoma, P. Haramia – Petráš (60. Hermann)

 

KFC: Ásványi – Pittner, Varjas, Ondruš, Končal, Šimko, Rigo, Palacka (65. Ujlaky), Pinte, Bayemi (86. Krela), Kneževič (72. Kollár)

 

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.