Nyitókép: körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

A nyár folyamán szinte teljesen kicserélődött a Komáromi FC A-csapata, csupán néhány korábbi játékos maradt a keret tagja. Az újonnan érkezők között három magyarországi játékost találunk. Közös nevezőjük, hogy mindannyian megfordultak már valamelyik korosztályos válogatottban, és a komáromi csapatban is kipróbálhatták már magukat „élesben”.

 

Háromrészes cikksorozatunkban sorban bemutatjuk a három játékost, akikkel röviden elbeszélgettünk a első komáromi benyomásaikról és elképzeléseikről.

 

Második riportalanyunk Ásványi Balázs, a KFC friss hálóőre. A mindössze 18 esztendős, 187 cm magas kapus Győrben született. Gyirmóton, majd a Puskás Akadémián nevelkedett. A 2018/19-es idényben a PAFC II.-ben játszott és 18 alkalommal lépett kezdőként pályára.

 hirdetes_300x300  

 

Tagja volt annak a 2017-es U17-es magyar válogatottnak, mely kijutott az Eb-re. 17-évesen már meghívót kapott az U18-as válogatottba, tavaly szeptemberben pedig már az U19-esek között debütált. A KFC szurkolói is megismerkedhettek már vele, hisz Jozef Olejník többször is bizalmat szavazott neki az aktuális idényben.

 

A Poprád elleni mérkőzésen nem kíméltek Téged, végül meg is sérültél. Hogy érzed magad?

 

Köszönöm a kérdést, már sokkal jobban vagyok. Az egyik védésemnél sajnos nagyon rosszul értem talajt és ráestem a derekamra. Szerencsére a sérülés nem annyira komoly, így bízom benne, hogy pár napon belül már 100%-os állapotban leszek. Nagyon sajnáltam a sérülést, mert nagyon élveztem a játékot.

 

Néhány hetet már eltöltöttél Komáromban. Milyenek a benyomásaid a szlovák ligáról, az ellenfelekről?

 

Nagyon jól érzem magam. A karrierem során mindenképpen az eddigi legnagyobb kihívás előtt állok. Természetesen, mint minden bajnokságban, itt is megvannak a papíron erős és kevésbe erős ellenfelek, de minden a pályán dől el.

 

Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

Fiatal játékosként szinte azonnal bizalmat kaptál Jozef Olejník vezetőedzőtől. Milyen a viszonyotok?

 

Nagyon örültem neki, amikor először bizalmat kaptam a Mestertől. Természetesen minden edzésen a legjobbamat próbálom nyújtani és próbálom hétről hétre kiharcolni a helyem a kezdő 11-ben. Jozef Olejník személyében egy nagyszerű edzőt ismertem meg. Teljes bizalommal van a keret minden tagja iránt és természetesen ez a bizalom kölcsönös. Úgy érzem sokat tanulhatok tőle és a segítségével nagy sikereket érhet el a csapat.

 

Sok új játékos érkezett rövid időn belül a KFC-hez, hogyan érzed, mennyire sikerült már összecsiszolódni a csapatnak?

 

Szerintem nagyon hamar sikerült összecsiszolódnia a keretnek. A KFC keretét nagyon jó játékosok alkotják, minden edzésen és meccsen mindenki tud tanulni valamit a másiktól és mindenki megtesz mindent azért, hogy hétvégén sikeresek legyünk együtt.

 

Milyen rövidtávú és hosszútávú céljaid vannak a karrieredben?

 

A rövid távú célom természetesen az, hogy a KFC-vel minél eredményesebbek legyünk és sikerüljön egy megbízható, jó teljesítményt nyújtanom. Októberben az U19- es válogatottal Eb-selejtező mérkőzések várnak ránk. Szeretnék bekerülni a keretbe és a teljesítményemmel szeretném segíteni a csapatot, hogy sikeresen vehessük az első kört.

 

Hosszú távú céljaim közé tartozik az, hogy kipróbálhassam magam a topligák egyikében. A legnagyobb célom és egyben a legnagyobb álmom pedig az, hogy idővel bemutatkozhassak a felnőtt válogatottban.

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.