Nyitókép: paksifc.hu

 

A nyár folyamán szinte teljesen kicserélődött a Komáromi FC A-csapata, csupán néhány korábbi játékos maradt a keret tagja. Az újonnan érkezők között három magyarországi játékost találunk. Közös nevezőjük, hogy mindannyian megfordultak már valamelyik korosztályos válogatottban, és a komáromi csapatban is kipróbálhatták már magukat „élesben”.

 

Háromrészes cikksorozatunkban sorban bemutatjuk a három játékost, akikkel röviden elbeszélgettünk a első komáromi benyomásaikról és elképzeléseikről.

 

Harmadik riportalanyunk, Szalai András csupán egy hete érkezett a komáromiak közé. A Vasasnál, majd az MTK-nál nevelkedett, innen került Paksa, majd Dorogra és Balmazújvárosba.

 hirdetes_400x285  

 

Korábban a 2016-os U19-es válogatott csapatkapitánya volt, augusztusban pedig meghívót kapott Gera Zoltántól a részben hazai rendezésű U21-es válogatott kétnapos összetartására. Egy éves kölcsönjátékra érkezett Komáromba a Paksi FC-től. A felvidéki lehetőséget ugródeszkának tekinti úgy a válogatotthoz, mint egy első osztályú klubhoz vezető úton.

 

Olejník edző már érkezésekor lehetőséget adott a fiatal védőnek a Poprád elleni mérkőzésen.

 

forrás: haon.hu

 

Mozgalmas napok állnak mögötted: először a magyar U21-es válogatott kétnapos összetartásán vettél részt, majd Poprádon csatlakoztál az új csapatodhoz, ahol rögtön be is dobtak a mély vízbe. Így képzelted a nyarad?

 

Igen, igen eléggé mozgalmas napjaim voltak, mert igazából 1-2 nap alatt kellett elintézni a papírjaimat, hogy Poprádon már pályára tudjak lépni. Ezúton is szeretném megköszönni a sok segítséget a managereimnek, a KFC vezetőségének és a paksi vezetőségnek is, hogy ilyen gyorsan el tudtak minden szükséges iratot intézni.

 

Természetesen örültem, hogy végre pályára léphettem tétmérkőzésen, hiszen június 2-án játszottam az utolsó meccsem, és azért azóta eltelt egy kis idő. A válogatottba való behívásnak is nagyon megörültem, mert ott is 2 évvel ezelőtt voltam utoljára, így eléggé meglepett Gera Zoltán meghívója. Ettől függetlenül óriási örömmel mentem el.

 

Nem volt konkrét elképzelésem a nyaramat illetően, igazából egyetlen célom volt, hogy minél hamarabb bajnokit tudjak játszani.

 

A 2016-os U19-es válogatott, forrás: 24.hu

 

Egy éves kölcsönjátékra érkeztél a Felvidékre. A válogatottban hogy értékelték a klubváltásod hírét?

 

Egyelőre erről még nem esett szó, a lényeg annyi volt, hogy mindenképpen olyan csapathoz igazoljak, ahol sok játéklehetőséget kapok. Részben ezért is választottam a KFC-t, mert úgy gondolom, itt sokat játszhatok és akkor a válogatottba is bekerülhetek.

 

Mennyire sikerült beilleszkedned csapatba, megszokni az új közeget?

 

Viszonylag gyorsan megy a beilleszkedés, segítségemre van a 2 új magyar srác is – Varja Zoli és Ásványi Balázs, így azért gyorsabban és könnyebben megy. A többiek is nyitottak felém, szóval nincsen ezzel probléma!

 

A Komáromi FC fiatal hálóőre: A KFC keretét nagyon jó játékosok alkotják, mindent megteszünk a sikerért

 

Egy dinamikusan fejlődő klubhoz érkeztél, hamarosan új stadion és edzőpályák épülnek itt. Figyelembe vetted ezeket a szempontokat mielőtt megegyeztél a klubbal a kölcsönjátékról?

 

Igazából nem ez volt a fő szempont, hogy ide igazoltam. Persze ez is nagyon fontos dolog, és megérdemli a klub és a szurkolók az új stadiont, így természetesen örülök neki, hogy bővülni fognak a lehetőségek és a stadion is megújul.

 

Milyen rövidtávú és hosszútávú céljaid vannak a karrieredben?

 

Rövidtávú célom mindenképpen az, hogy minél többet játszak a csapatban, és hogy tavasszal minél magasabban végezzünk a tabellán. Ezzel együtt persze a válogatottba is szeretném beverekedni magam, hogy stabil tagja legyek a keretnek!

 

A magánéletemet illetően – szeretnénk összeházasodni a kedvesemmel még idén, így ez is egy rövidtávú célnak mondható (mosolyog).

 

Hosszútávú célom pedig, hogy tagja legyek az U21-es Eb-keretnek, majd szeretnék minél előbb egy első osztályú csapatban csiszolódni.

 

A KFC egyik új tehetsége: A komáromi labdarúgás megérdemli az új stadiont

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.