Nyitókép: sport.sk

 

A vártnál jóval könnyebben szerezte meg a három pontot Horvátország Nagyszombatban. A szlovák válogatott 4 góllal kapott ki Modričéktól. A magyar csapat szabadnaposként ezúttal csak távolról követte az eseményeket, azonban továbbra is a csoport éléről várja a hétfői, Szlovákia elleni találkozót. 

 

A horvátok megmutatták Nagyszombatban, hogy nem a véletlennek köszönhetik a vb-ezüstös és ehhez mérten játszottak egy önmagukhoz képest viszonylag tartalékos csapattal.

 

A vendégek már a mérkőzés elejétől irányították a történéseket, a szlovákoknak jóformán csak epizódszerepek jutottak. Az első 35 percben egyre másra jöttek a horvát támadások, melyek következtében a labda hol épp csak a kapu mellé, kapufára vagy Dúbravka kezébe került. A félidő vége előtt aztán megtört a jég, és Vlašič sikerrel vette be a szlovák kaput.

 hirdetes_300x300  

 

Hogy Pavel Hapalnak sikerült-e valami világmegváltó ötlettel előállni a második félidőre, nem derült ki, ugyanis a horvátok már a 47. percben megszerezték második góljukat is Perišič révén. Szűk fél óra múltán már három gólos hátrányban játszottak Hamšíkék.

 

A szlovák szurkolók – a televíziós közvetítésből leszűrtek alapján – inkább a fütyüléssel voltak elfoglalva, mint a szurkolással, igazán ritkán lehetett biztató rigmusokat hallani a „My sme doma”, azaz „Mi itthon vagyunk”-on kívül. Ráadásul 0:3-nál már sokan szedték a holmijukat, és inkább elindultak hazafelé, meg sem várva Lovren 89. percben szerzett fejesét.

 

Pavel Hapal a mérkőzés után konstatálta, hogy a horvátok teljesen megérdemelten győztek.

 

„Az egész mérkőzést gyors tempóban játszották, amit mi nem tudtunk tartani. Óriási mennyiségű hibát vétettünk, néhány játékosomtól ilyet igazán nem vártam. Hihetetlen teljesítményt nyújtottak a horvátok. Veszélyesek voltak elől és szilárdak hátul, a végeredmény még enyhének számít a mi szemszögünkből.

Nem lehetek elégedett a védelmünkkel, de nem akarok konkrét játékosokat említeni. Az egész csapat megbukott. Ez a borzalmas mérkőzés már mögöttünk van és nekem az a fontos, hogy reagáljuk le három nap múlva az eseményeket.

Ha van a játékosoknak önreflexiója, Magyarországon messze jobb teljesítményt mutatnak, mint ezen a mérkőzésen”

 

értékelt a szlovákok szövetségi kapitánya.

 

A magunk részéről reméljük, hogy a péntek esti vereség inkább megtöri, mint feltüzeli a szlovák csapatot, ugyanis Magyarország számára kivételesen fontos, hogy hazai pályán, teltház előtt győzni tudjon hétfő este. Nem csak a pontokért, de a nemzetért is…

 

Eb-selejtezők, szeptember 6-i játéknap:

 

E csoport:

 

Wales-Azerbajdzsán 2-1 (1-0)
gól: Pasajev (26., öngól), Bale (84.), illetve Emreli (59.)

 

Szlovákia-Horvátország 0-4 (0-1)
gól: Vlasic (45.), Perisic (47.), Petkovic (72.), Lovren (89.)

 

A csoport állása:

1. Magyarország  4  3 – 1   6- 4  9 pont
2. Horvátország  4  3 – 1   9- 4  9
3. Wales         4  2 – 2   4- 4  6
4. Szlovákia     4  2 – 2   7- 6  6
5. Azerbajdzsán  4  – – 4   4-12  0

 

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!