Nyitókép: fksenica.sk, youtube.com

 

Bár szeptember 9-e óta eltelt jónéhány nap, a szlovák szurkolók, és a sajtó egy része még mindig a budapesti mérkőzéssel van elfoglalva. Nem a szlovák győzelemmel, hanem a magyar és felvidéki magyar szurkolók vélt és/vagy valós elkövetett „bűneikkel”. Ez pedig kihathat a DAC következő mérkőzéseire is a Fortuna Ligában.

 

A minap hívta rá fel a figyelmet az egyik szlovák sportportál, hogy a DAC szombati ellenfelének, a Szenicének a szurkolói csoportja felhívást intézett a Facebook-on a többi szlovák csapat szurkolói felé. A felhívás értelmében „semleges” területre hívják szlovák társaikat, hogy együtt emeljék fel hangjukat „Szenicéért és a nemzetért”.

 

„Mutassuk meg, hogy Szlovákia az Szlovákia!!! Csatlakozzatok hozzánk!!! Mindannyian a B3-ban és mutassuk meg a „szlovákoknak” ki itt az igazán szlovák!! Szombaton hozz szlovák zászlókat, nem habozz és gyere velünk szurkolni”

 

 hirdetes_400x285  

olvasható a Železná únia 1921 o.z. felhívásában.

 

A valóságban a Szenice, és több más csapat esetében is az idegenbeli mérkőzéseken is a sárga-kék szurkolók teremtenek hazai hangulatot a DAC játékosainak. A dunaszerdahelyi szurkolók egységesen és nagy számban kísérik és buzdítják a kedvenc csapatukat. Más szlovákiai klubok esetében nem ennyire egyértelmű és megszokott a szurkolók kiállása még a hazai mérkőzéseken sem. Éppen ezért erősen kérdéses, hogy az ország bármely részéről veszi-e a fáradtságot egy-egy Slovan-, Spartak-, vagy például Nagymihály-szurkoló, hogy „megmutassa” a magyaroknak.

 

De hogy a lelátón kívül magáról a várható mérkőzésről is szót ejtsünk… Peter Hyballa játékosai csütörtöktől már teljes létszámban edzettek – ekkorra tértek vissza a válogatottakban szereplő játékosok.

 

„Mindenki egészségesen tért vissza a nemzeti csapatától, aminek nagyon örülök. (…) A Szenice nagyon jó támadósorral rendelkezik, kiválóan cselező, gyors játékosai vannak, akik képesek veszélyes ellentámadásokat vezetni. A gárdájukat harcosok alkotják, de néha nekik is akadnak gondjaik a védelemben. Tehát ismét egy vadnyugati stílusú futballt várok,”

 

nyilatkozta a klub honlapjának Hyballa.

 

A Szencie jól zárta az előző szezont, gond nélkül sikerült bennmaradniuk a Fortuna Ligában. Nyáron edzőváltás történt, valamint több játékosuk is távozott, akik helyére újak érkeztek.

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzése az élvonalban:
2017.04.27. – DAC-Szenice 1:0, gólszerző: Pačinda, 4498 néző
2017.09.20. – DAC-Szenice 1:0, gólszerző: Davis, 4598 néző
2018.02.18. – Szenice-DAC 0:2, gólszerzők: Kalmár, Pačinda, 923 néző
2018.09.29. – Szenice-DAC 1:2, gólszerzők: Deretti – Kalmár, Vida K., 895 néző
2019.03.02. – DAC-Szenice 1:0, gólszerző: Kalmár, 7395 néző

 

És ha már előkerül a korábbi gólszerzők kapcsán Kalmár Zsolt, a DAC szombat reggel jelentette, hogy megszületett a magyar válogatott játékos első kisfia, Kalmár Noel.

 

A Fortuna Liga 8. fordulójának műsora:


Szombat, 2019. szeptember 14., 14:00 ó: Pohronie-Nitra, 19:00 ó: Michalovce-Trenčín, Senica-DAC, Zlaté Moravce-Žilina, Ružomberok-Sereď
Vasárnap, 2019. szeptember 15., 18:00 ó: Slovan-Trnava

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.