Nyitókép forrása: a Nemzeti Sport facebook-oldala

 

Lőrincz Tamás egyedülálló karrierje eddigi legnagyobb sikerét aratva megnyerte kedden a kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriáját a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon.

 

A Bp. Honvéd olimpiai ezüstérmese, háromszoros Európa-bajnoka hétfőn kiváló birkózással, kemény küzdelemben kivívott, de magabiztos győzelmekkel verekedte át magát üzbég, ukrán és litván riválisán az elődöntőig, ahol a hazai Askat Dilmuhamedovot 1-1-gyel verve jutott a fináléba.

 

 hirdetes_300x300  

Az olimpiai kvótát már a négy közé kerülésével megszerző magyar hétfőn méltatta döntőbeli svéd riválisát, Alex Bjurberg Kessidist, aki bravúrokkal jutott fináléba. A nála egy fejjel magasabb görög származású kötöttfogásút „kellemetlen stílusú palinak” nevezte, aki mindenbe belekontráz, azt azonban elárulta, ha előzetesen választhatott volna, minden bizonnyal a svédet kérte volna ellenfélnek az aranycsatára.

 

„El sem hiszem. Még nem tudom felfogni, annyira gyorsan történt az egész” – mondta óriási monoklival a szeme alatt az újságíróknak karrierje első világbajnoki címének megszerzését követően Lőrincz. „Az az igazság, hogy a meccs előtt nem éreztem magam kirobbanó erőben, nem voltam friss, de valószínűleg csak azért, mert két napja ma ettem először. A meccsen ez szerencsére nem látszott. A lenti helyzetben sikerült a rebúrt megtartanom, pedig próbált felállni. Nagyon sokat gyakoroltam idén az ilyen szituációt edzéseken. Elmondhatatlanul boldog vagyok.”

 

„Nagyon nagy dolog, hogy az öcsémmel egyszerre tudtunk vb-döntőzni. Nagyon büszke vagyok rá, teljesen megérdemelte a vb-ezüstöt, jövőre az olimpián pedig megveri majd az ukránt, s remélem, mindketten érmesek leszünk”

 

– mondta pillanatokkal azelőtt, hogy az őt köszöntő öccse, Viktor nyakába borult, majd percekig ölelték egymást.

 

A magyar kötöttfogásúak három éremmel és két kvótával zártak a kazah fővárosban: vasárnap Korpási Bálint bronzérmet nyert az olimpia műsorán nem szereplő 72 kilogrammos súlycsoportban, míg hétfőn Lőrincz Viktor – kvótája mellé – ezüstöt a 87 kilósok között.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!