Nyitókép: Körkép.sk/KPA

 

Láthatóan nehéz meccsre készültek a komáromiak szombaton, akik hazai pályán fogadták Besztercebánya csapatát a szlovák országos másodosztály bajnokságának 10. fordulójában.

 

Matej Končal sérülése miatti távolmaradása érezhetően kihatott a csapatra, de a kapitányi karszalagot viselő Erik Mikeš jó megoldásokkal segítette csapatát. Az első játékrészben egyértelműen a komáromiak irányítottak, több veszélyes helyzetet is sikerült kialakítaniuk, ám gólt csak a 44. percben sikerült szerezniük. Pinte Patrik találatával, egygólos előnnyel mehettek szünetre a lila-fehérek.

 

Ezúttal Erik Mikeš viselte a kapitányi karszalagot, fotó: Körkép.sk/kpa

 

 hirdetes_300x300  

A második játékrész elején még érezhető volt, hogy próbáltak magasabb fokozatra kapcsolni a komáromiak további gólok reményében, azonban a 64. percben bekapott szerencsétlen gól után már csak kapkodhatták a fejüket – a szurkolók és játékosok egyaránt.

 

A besztercebányai csapat 5-6 perc alatt szerzett 3 gólt, amivel teljes csapást mért a hazaiakra. Igaz, hogy a komáromiak ezután is tudtak támadni, azonban a helyzetkihasználásokkal most is gondok akadtak.

 

Pinte Patrik a 44. percben szerezte meg a komáromiak vezető gólját, fotó: Körkép.sk/kpa

 

Az eredmény így a vendégeknek kedvezett, akik három ponttal térhettek haza, míg a komáromiak öt forduló óta nyeretlenek.

 

Komáromi FC – MFK Dukla Banská Bystrica

1:3 (1:0)

 

Gólok: 44. Pinte – 65. Starší, 67. Snitka, 70. Willwéber
Sárga lap: –
Játékvezető: Malárik, 627 néző
KFC: Ásványi – Pittner, Pagáč, Varjas, D. Ujlaky, Domonkos, Šimko, Fokaidis, Holík (4. Pinte), Mikeš (71. Rigo), Daniel (65. Sandal). Vezetőedző: Jozef Olejník
Besztercebánya: Nôta – Gaško, Vaščak (90. Laksik), Starší, Dolný (88. Holub), Snitka, Polievka (89. Hrudkay), Prikryl, Migaľa, Savič, Willwéber. Vezetőedző: Stanislav Varga

 

Komáromi gólöröm, fotó: Körkép.sk/kpa

 

A találkozó után a KFC egyik védőjét, Varjas Zoltánt kérdeztük, hogy értékeli a mérkőzés.

 

Úgy gondolom, hogy jól kezdtük az első félidőt. A megbeszéltek alapján léptünk a pályára, és sikerült is megvalósítani azt, amit a mester kért tőlünk. Nyomás alatt tudtuk tartani az ellenfelünket, talán egy vagy két helyzetet tudtad csak kialakítani. Szerencsére a félidő utolsó perceiben sikerült megszerezni a vezetést.

A második félidő nem úgy alakult, ahogy terveztük, a vendég csapat játéka is feljavult, sajnos kaptunk egy gólt, ami annyira megfogta a csapatot, hogy pár percen belül az állás már 1:3 volt. Utána már nem nagyon volt lehetősége egyik csapatnak sem a gólszerzésre.

Csalódottak vagyunk mindannyian, nyerni szerettünk volna. Kedden a kupában kell bizonyítanunk a Nyitra ellen.

 

Nem könnyű a dolga Jozef Olejníknek – kedden a kupában, pénteken a bajnokságban kell bizonyítaniuk védenceinek, fotó: Körkép.sk/kpa

 

 

A komáromiak ezzel 10 forduló után 12 ponttal a tabella 11. helyét foglalják el. Legközelebb szeptember 24-én, kedden 16 órától a Fortuna Ligában szereplő Nyitra együttesét fogadják majd a Slovnaft Cup 4. fordulójában, ahol a tét a legjobb 16 közé jutás. Ezt követően pénteken Máriatölgyesen folytathatják a pontvadászatot a bajnokságban.

 

Körkép.sk/kpa

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!