Rajmund, Zelma
  • HUF: 357.82
  • USD: 1.22
  • 2 °C
  • 8 °C
sport

FIFA-gála – Zsóri szerint Messi vagy ő kaphatja a Puskás-díjat

Ma este kiderül, hogy Zsóri lesz-e az első magyar Puskás-díjas

Nyitókép: nemzetisport.hu/Koncz György

 

Zsóri Dániel elképesztő nagy élménynek nevezte, hogy ott lehet az év góljáért járó Puskás-díjra jelöltek között a hétfő (ma) esti FIFA-gálán, Milánóban.

 

Az indulás előtt tartott reggeli doorstep sajtótájékoztatón a labdarúgó a közmédiának úgy fogalmazott,

 

Elképesztően nagy élmény, hogy ott lehetek, és az is, hogy első magyarként lehetek jelölt a legnagyobb magyar futballistáról elnevezett díjra. Ha megnyerném, hab lenne a tortán.”

 

Szöllősi György, a magyar futball és a Puskás-ügyek nagykövete arról beszélt, hogy az elmúlt évek tapasztalata alapján talán már nem is remélt pillanat a mostani.

 

“Hiszen nemcsak arról van szó, hogy a legnagyobb magyar futballistáról, Puskás Ferencről elnevezett Puskás-díjat tizenegyedik alkalommal adják majd át a FIFA-gálán, tehát ez a díj így is, úgy is mindenféleképpen magyar vonatkozású (…), hanem az idén különösen az, hiszen magyar jelölt is volt a legjobb tízben, és aztán a magyar szurkolóknak hála a legjobb háromban is ott van Zsóri Dániel különleges és különleges körülmények között született gólja”

 

– utalt arra, hogy a 18 éves futballista – aki időközben a MOL Fehérvár FC-hez igazolt – a Debrecen színeiben február 16-án, a Ferencváros elleni hazai bajnoki találkozón a 81. percben csereként állt be élete első NB I-es mérkőzésére, majd a 93. percben, 15 méterről a kapu jobb alsó sarkába ollózott, megszerezve csapatának a győzelmet.

 

Zsóri Dániel ollózó gólja a Fradi ellen

Rendkívüli hír‼️😎🔝Zsóri Dániel Ferencváros ellen lőtt ollózós találata is a Puskás-díj jelöltjei között❗️😮⚽️http://bit.ly/2P6exNs

Gepostet von M4Sport am Montag, 19. August 2019

 

A szurkolók közreműködését kiemelve Szöllősi György úgy fogalmazott, nem túlzás azt mondani, hogy

 

“ebben a különleges pillanatban, ami a gólnak a pillanata volt, benne van a gólszerző zseniális mozdulatán túl az egész magyar futball”.

 

Mint utalt rá kellett hozzá, hogy edzője, Herczeg András bizalmat szavazzon neki, hogy az M4 Sport közvetítse a mérkőzést, mert most ezt a felvételt látják azok, akik a FIFA honlapján nézik a jelölteket világszerte. Megemlítette, hogy nagyváradi illetőségű fiatalemberről van szó, továbbá, hogy a hazai szövetség is benne van a jelölésben, mert a megfelelő időben jelezni kellett, hogy itt volt egy különleges találat.

 

“Zsóri Dániel a legfiatalabb Puskás-díjas lehet – emelte ki Szöllősi György. – Ebben a pillanatban nem tudjuk, ki nyeri a díjat, de önmagában az a tény, hogy leginkább egy Lionel Messi-Zsóri Dániel csata várható, önmagában is fantasztikus és eléggé különleges helyzet”

 

– tette hozzá.

 

Kérdésre válaszolva a fiatal futballista is úgy vélekedett, hogy bár mindhárom versenyben maradt gól nagyon szép, Messié és az övé közül kerülhet ki a győztes.

 

“Még most sem tudom felfogni, hogy azokkal a játékosokkal lehetek együtt, akikről kiskoromban néztem a videókat és akiktől eltanultam a cseleket vagy akár ezt a mozdulatot is”

 

– folytatta.

 

Zsóri gólján kívül a kolumbiai Juan Fernando Quintero (River Plate) és az ötszörös aranylabdás argentin Lionel Messi (FC Barcelona) találata került be a képzeletbeli dobogósok körébe.

 

Zsóri az első magyar a díj történetében, aki szerepelt a 10-es jelöltlistán. A listára két hétig lehetett szavazni, a három legtöbb voksot kapott gól közül legendás játékosokból álló zsűri választja majd ki a győztest, aki a milánói Scalában sorra kerülő ünnepségen veheti át az elismerést.

 

MTI, nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket