Nyitókép: körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

A szlovák ŠPORT.sk-nak adott exkluzív interjút Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa, ismert felvidéki nagyvállalkozó. Az interjúban Világi szót ejtett többek között arról is, hogy mennyi pénz is kellene ahhoz, hogy egy csapat folyamatosan jelen lehessen az európai kupaporondon.

 

Világi az interjúban elmondta, hogy 5 év távlatából is biztos abban, hogy helyesen cselekedett, mikor megvásárolta a klubot.

 

„Meggyőződök róla mindig, mikor látom mennyi ember jár a focira és mikor látom, hogy évről évre jobbak az eredményeink. Működik az akadémia. Tehetséges játékosaink vannak, akikkel számolhatunk az A-csapatban. Biztos vagyok tehát abban, hogy jó lépés volt. Azt csináljuk, amit ígértünk. Így fogjuk folytatni is. Jó irányba halad”

 

 hirdetes_810x300  

nyilatkozta Világi, aki arról is beszélt, hogy az elején még nem gondolta, hogy ilyen gyorsan sikerül kiépíteni az infrastruktúrát.

 

„Az elején azt mondtam, hogy először infrastruktúrára van szükségünk, utána összpontosítunk a klubra. Mindent fokozatosan építünk ki. Visszatértek a nézők is és azt hiszem, hogy évről évre jobb csapatunk van, minőségibb játékosaink és folyton erősítünk”

 

Emellett megjegyezte, hogy épp csak a nemzetközi sikerek hiányoznak, hisz idáig kétszer sikerült kiharcolni az Európa-liga-szereplést, azonban mind a kétszer már a 2. fordulóban búcsúzott a csapat. Világi szerint az egyik oldalról ez egy reális képet mutat, a másikon azonban mindig magasabb célokat tűznek ki.

 

„Remélem, hogy ebben az idényben megtanultunk mindent, amit tudnunk kell ha sikeresek akarunk lenne a nemzetközi kupákban. Tudatosítjuk azonban, hogy növelnünk kell a költségvetést is, mivel az európai kupákban magasabb színvonalú játékosokra van szükségünk.”

 

Világi nem tervezi a költségvetés emelését a DAC-nál: “Azt gondolom, hogy a végénél tartok”

 

Ez az utóbbi mondat némileg ellentmond Világi egy korábbi, a Digi Sportnak adott interjújában elhangzottaknak, ahol arról beszélt, hogy ennél (tehát a jelenlegi cca. évi 5,4 millió eurónál – a szerk. megj.) több pénzt már nem szándékozik beletenni. Mint mondta

 

„Nem tervezem a büdzsé emelését, a lehetőségeimhez képest azt gondolom, hogy a végénél tartok”

 

A klubtulajdonos szerint bár a Bajnokok Ligája más dimenzió, mivel ott rendkívül nagy számok röpködnek, azonban

 

„Az Európai Ligára elég lenne 5-8 millió euró.”

 

Hozzátette azonban, hogy a pénz nem minden, szerencsére is szükség van, valamint egy jó felépített csapatra.

 

Világi: A legolcsóbb program a tévében? A szlovák futball

 

Világi az interjúban azt is kiemelte, hogy a klub sikerének egyik alapköve, hogy az emberek, akik benne dolgoznak, mindannyian DAC-szurkolók, „bele vannak szeretve”, épp ezért hajlandóak keményen dolgozni.

 

„Ez igaz az edzőkre és a fiatalokra is. A megfelelő emberek vannak körülöttem, akik hisznek ebben a projektben. Nélkülük semmit sem értem volna el. Fontos, hogy az emberek a környezetemben tudjanak segíteni. Ezért is ilyen sikeres a klub. Mert az emberek nem csak a pénzért csinálják, hanem mert igazán szeretik a DAC-ot”

 

Világi ebben az interjúban is rámutatott arra, hogy Szlovákiában rendkívül kevés pénzt fordít a sportra az állam.

 

„Ha igaz, amit a KPMG társaság állít, akkor az állam évente 840 millió eurót keres csak azon, hogy az emberek sportolnak. Szükség van arra, hogy valamit visszaadjanak a sportba és azt mondják, kicsit többet adunk önöknek, hogy a sport önmagát tudja feléleszteni és hosszú távon normálisan működhessen. Ennek politikai döntésnek kell lennie”

 

érvelt Világi.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.