Nyitókép: Komjáthy Petőcz Andrea

 

A Szlovák Labdarúgó-szövetség fellebbezése sikeres volt, az UEFA csökkentette a korábban kirótt pénzbüntetés nagyságát, ráadásul nem lesz zártkapus a Wales elleni Eb-selejtező sem.

 

A SFZ hivatalos oldalán számolt be a sikeres fellebbezésről. A korábbi 20 ezer eurós büntetés helyett már csak 15 ezret kell kifizetniük a magyar-szlovák Eb-selejtezőn tapasztalt magyargyalázó rigmusok miatt, és ami még fontosabb, a szurkolóknak sem kell távolmaradniuk a következi hazai meccsről.

 

A SFZ fellebbezésében azzal érvelt, hogy a budapesti meccsen felhangzó „Maďari za Dunaj” és a „Bi, a bi, a bi Maďara do hlavy” rigmusok nem rasszista megnyilvánulás, csupán politikai provokáció volt.

 hirdetes_300x300  

 

Az UEFA döntése során figyelembe vette azt a tényt is, hogy a szlovákok még egyszer sem kaptak büntetést rasszizmus miatt.

 

A B-tervként előhúzott „töltsük meg a stadiont gyerekekkel” akciót ezzel le is fújta a szövetség. Mint mondják, a bejelentkezett gyerekek nem vehetnék részt a mérkőzésen, mivel arra már korábban az összes jegy elkelt.

 

A magyar-szlovák Eb-selejtező mérkőzés után a magyar és szlovák szurkolók miatt is fegyelmi eljárást indított az UEFA. A rasszista és egyéb nem megfelelő megnyilvánulások miatt az MLSZ 67 ezer eurós pénzbírságot, és egyszeri „zártkapus-meccs” büntetést kapott. A szlovák szövetséget először 20 ezer euróra és szintén egy zártkapus mérkőzésre büntette az UEFA. A büntetés ellen a magyar szövetség is fellebbezett, azonban egyelőre nincs hír az eredményről.

 

futbalsfz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.