Nyitókép: körkép.sk/kzs

 

Vasárnap este feledtetné szurkolóival az elmúlt egy hét fiaskóit a DAC, és megtörné a listavezető Zsolna veretlenségi sorozatát.

 

Elég nagy sajtófigyelmet kapott a DAC az elmúlt egy hétben, sajnos nem a pozitívabbik fajtából. Először is a Csallóközi Vásár közepén hoztak össze egy hazai vereséget a Mol Arénában Peter Hyballa védencei, majd cseppet sem biztató játékkal sikerült csak továbbjutni a Slovnaft Cup 5. fordulójába.

 

Ezután egy hihetetlenül nagy PR-fiaskót követően csak szörnyülködni tudtak a sárga-kék szurkolók, miután nagy csinnadrattával bemutatták Mangalacit, a mangalicát, aki elvileg a klub kabalafigurája lett volna.

 hirdetes_810x300  

 

Nem volt hosszú életű Mangalaci

 

Szerencsére csak volna, mert miután a klub vezetése szembesült a szurkolók egyöntetű ellenzésével, hipp-hopp eltüntették az egyébként már bögrékre is rányomtatott disznófejet.

 

De hogy ne kanyarodjunk el nagyon a lényegtől… Vasárnap 18 órától ismét megtelhet a Mol Aréna, ahol a listavezető, és idáig veretlen Zsolna csapata érkezik. A DAC játékosai szeretnék meggátolni a vendégek pontszerzését, és szívesen örvendeztetnék meg szurkolóikat egy győzelemmel.

 

A zsolnaiak 9 forduló után egy ponttal előzik meg a második helyen álló Slovant és héttel a dobogó harmadik helyén álló DAC-ot.

 

Mangalaci!!! Oszkár, ezt komolyan gondoljátok? A Körkép.sk megkérdezi olvasóit a DAC új kabalaállatáról

 

2019-ben kétszer találkozott a DAC és a Zsolna csapata, és mindkét alkalommal a DAC került ki győztesen a párharcból, sőt, a 2017 óta lejátszott 9 összecsapás során mindig sikerült legalább egy pontot menteni a sárga-kékeknek.

 

„Természetesen ez egy különleges motiváció számunkra. Az idei szezonra kitűzött célok eléréséhez azokat a csapatokat is le kell győznünk, akik felettünk állnak a táblázaton. Minden alkalommal győzelmi szándékkal lépünk pályára, de a holnapi egy olyan meccs, amelyen egyszerűen kötelező a három pont”

 

nyilatkozta a klub honlapjának Connor Ronan, aki bordatörése miatti kihagyás után tért vissza.

 

Világi nem bánta meg, hogy megvette a DAC-ot. Szeretné, ha rendszeresen játszana az Európa-ligában a csapat

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzés az élvonalban:
2018.04.22. – Zsolna-DAC 2:3, gólszerzők: Mráz, Mihalík – Herc 2, Vida, 2510 néző
2018.08.25. – DAC-Zsolna 0:0, 7463 néző
2018.12.01. – Zsolna-DAC 2:2, gólszerzők: Škvarka, Balaj – Bayo, Vida K., 1903 néző
2019.04.06. – DAC-Zsolna 1:0, gólszerző: Ronan, 8541 néző
2019.05.05. – Zsolna-DAC 1:2, gólszerzők: Škvarka – Kalmár 2, 2303 néző

 

A DAC-Zsolna találkozó 18 órakor kezdődik. Játékvezetők: Kružliak – Štrbo, Benko.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!