Nyitókép: Jon Super for The INEOS 1:59 Challenge

 

Eliud Kipchoge azt szeretné bebizonyítani, hogy az emberi teljesítménynek nincsenek határai. A kenyai atléta úgy döntött, hogy 120 perces időn belül próbálja meg teljesíteni a 42 195 méteres maratoni távot. Az INEOS 1:59 Challenge névre keresztelt eseményre október 12-én, szombaton kerül sor Bécsben. A futópályát a Práterben alakítják ki a futónak.

 

A kenyai hosszútávfutó a tervek szerint 8:15-kor rajtol. Az olimpiai bajnokot ezúttal negyvenegy iramfutó segíti, akik között több kiemelkedő hosszútávfutó szerepel – például Matt Centrowitz amerikai futó, aki a 2016-os riói olimpián megnyerte a férfi 1500 méteres futást; továbbá az etióp Selemon Barega, aki az idei dohai atlétikai világbajnokságon 5000 méteren a második helyen végzett.

 

 hirdetes_300x300  

A Holdra szálláshoz hasonlított kísérletet az egész atlétikai világ nagy figyelemmel kíséri. Egy valamiben azonban megegyeztek – ha valaki képes 2 órán belül lefutni a maratont, az csakis Eliud Kipchoge lehet, minden idők legjobb maratonfutója.

 

A kenyai futó, akinek tavaly Berlinben új világrekordot sikerült felállítania (2:01:39-es idő) maratonfutásban, azt állítja:

 

„Úgy fogok futni, hogy meg tudjam mutatni, nincsenek áttörhetetlen határok, mivel ezek csak az emberek fejében léteznek“.

 

Noviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!