Nyitókép: mlsz.hu

 

Marco Rossi és játékosai érthető módon csalódottan nyilatkoztak a Horvátországban elszenvedett 3:0-ás vereség után. Van min mérgelődniük, hisz amatőr, válogatotthoz nem méltó hibákat vétettek, amivel saját sorsukat pecsételték meg.

 

A szövetségi kapitány a mérkőzés utáni értékelőjében először is elnézést kért a szurkolóktól.

 

Szeretnék bocsánatot kérni a mai teljesítményünkért, elsősorban azoktól a magyar szurkolóktól, akik kiutaztak a mérkőzésre.

 

  hirdetes_300x300   

Mint mondta, nem voltak illúzióik a végeredményt illetően.

 

Benne volt a pakliban, hogy kikapunk a horvátoktól, de nem tudom elfogadni, hogy így szenvedtünk vereséget. Tudtuk, hogy a horvátok jobbak nálunk, és kikaphatunk tőlük, de nem így kellett volna elveszítenünk a mérkőzést. Ki kell elemeznünk, mi történt, és vissza kell jönnünk ebből a vereségből. Vissza kell szereznünk az önbizalmunkat, mert nagyon fontos meccs vár ránk vasárnap.

 

A horvát gólok leginkább egyéni magyar hibák miatt születtek, azonban Rossi senkit sem akart bűnbaknak kikiáltani.

 

A mai vereségben mindenkinek megvan a maga felelőssége. Négy-öt hihetetlen egyéni hibát követtünk el ma, ráadásul több játékos is hibázott. Őszintén szólva, nem emlékszem olyanra, hogy pályafutásom során előfordult volna ilyesmi a csapatommal, nem találom a jelzőket a mai mérkőzésre. Túl kell tennünk magunkat a vereségen, és vasárnap egy egész más meccset kell játszanunk az azeriek ellen. Ami a további esélyeket illeti, butaság lenne azt gondolni, hogy ilyen teljesítménnyel nyerhetünk Walesben, ahhoz egész más hozzáállásra lenne szükség mindenkitől.

 

A sajtónak nyilatkozva Rossi kiemelte, hogy főleg a vereség módja zavarja őt.

 

Vitán felül sokkal jobb csapat a horvát, ezért ki lehet kapni 3–0-ra tőle, ez benne van a futballban, a szlovákok például 4–0-s vereséget szenvedtek tőlük szeptemberben. De nem így, nem ilyen formában! Ha ugyanolyan küzdelemben maradunk alul, mint Szlovákiával szemben, az nem gond, mert akkor az utolsó percig küzdöttünk

 

A szövetségi kapitány egyelőre nem tudott magyarázatot találni arra, hogy mi okozta a csapat rossz játékát.

 

Idejöttünk és úgy játszottunk, mint a nyulak. Öt-hat gyermeteg hibát követtek el a játékosok, ebből három gólt kaptunk. A sorozatos korai hibák pedig csak növelték a bizonytalanságot. Ez volt a legrosszabb meccsünk, amióta én vagyok a kapitány. Az ellenfél jobb, mint mi, de nem mindegy, hogy kapunk ki. Nem harcoltunk, nagyon messze voltunk a legjobbunktól.

 

Bár saját elmondása szerint leginkább törni-zúzni lett volna kedve, Rossi igyekszik arra koncentrálni, hogy a vasárnapi, Azerbajdzsán elleni találkozóra összerántsa a csapatot.

 

Jelenleg nem találom a szavakat. Holnap viszont új nap jön, amikor a csapattal közösen meg kell találnunk a megoldást ahhoz, hogy vasárnapig talpra álljunk.

 

zárta Rossi.

 

Gulácsi Péter, aki büntetőt védett a mérkőzésen, ugyancsak kritikusan értékelt a találkozó után a Nemzeti Sportnak.

 

Az első félidőben rúgattunk a horvátokkal három gólt. Mindenki el tudja magában helyezni, hogy a teljesítményünk ebben a 45 percben nem volt válogatott szintű. És nemcsak a hibákról beszélek, hanem a passzívitásról, a párharcok elvesztéséről, arról, hogy egyszerűen lenyomtak minket. Nagyobb dinamikával játszottak, mi pedig olyan helyzetekbe hoztuk magunkat, amelyekben nagyot hibáztunk.

 

Nem elfelejteni kell ezt a meccset, hanem mindenkinek jól elraktároznia magában, hogy megengedhetetlen, hogy a válogatottal úgy futballozzunk, ahogy tettük azt az első félidőben. A másodikban legalább már volt élet a csapatban, még ha akkor már tíz emberrel játszottunk, és a horvátok visszavettek.

 

Vida Máté, a DAC játékosa, akit csak utólag hívott be Marco Rossi a keretbe, talán meglepetésemberként került be a kezdőbe azonban végig is játszotta a találkozót.

 

„Valóban nagyon dühítő ez a meccs – mondta Vida. – Ha a horvátok négyszer elmennek úgy, hogy csiki-csuki, és lehet megcsinálták volna, de ilyenből gólt nem szereztek. Rúghattak egy tizenegyest, de azt is nekünk köszönhették, ráadásul utána ki is nyírtuk magunkat egy piros lappal…”

 

fogalmazott a dunaszerdahelyiek játékosa.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!