Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

 

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte vasárnap a vendég azeri csapatot a Groupama Arénában rendezett Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, így csoportjában feljött a második helyre, és életben tartotta kijutási reményeit.

 

A győztes találatot a tizedik percben Korhut Mihály szerezte egy 28 méteres bombagóllal.

 

 hirdetes_810x300  
Fotó: Körkép.sk/KZS
Fotó: Körkép.sk/KZS
Fotó: Körkép.sk/KZS

 

A magyarok hetedik mérkőzésükön is megőrizték hibátlan mérlegüket az azeriekkel szemben, de most először csak minimális különbséggel nyertek.

 

Marco Rossi együttese sikerével két ponttal megelőzte Szlovákiát, amely azonban egy meccsel kevesebbet játszott, de ha novemberben nem nyer a világbajnoki ezüstérmes Horvátország vendégeként, akkor a magyarok úgy léphetnek pályára a november 19-i zárókörben Wales otthonában, hogy győzelemmel kijutnak a részben budapesti rendezésű 2020-as Eb-re.

 

Fotó: Körkép.sk/KZS
Fotó: Körkép.sk/KZS
Fotó: Körkép.sk/KZS
Fotó: Körkép.sk/KZS

 

A találkozó után a vendégek szövetségi kapitánya, Nikola Jurcevic roppant csalódott volt a játékvezető tévedése miatt.

 

Fotó: Körkép.sk/KZS

 

„Nehéz helyzetben vagyok. Gratulálok a magyar csapatnak. Köszönjük a kiváló hangulatot és a gyerekeket. Ugyanakkor nem lehet szó nélkül elmenni amellett, ami az utolsó 30 másodpercben történt. Hihetetlen hibát követett el a játékvezető. Nem korrekt, hogy egy ilyen döntés következményeként kaptunk ki. Azzal együtt, hogy a magyar csapat jobban játszott, az 1 pontot megérdemeltük volna. Kérdés, hogy miért nem használják itt a videóvisszanézést, de inkább nem folytatom, mert elveszíteném az állásomat.

 

Úgy érzem, hogy ezt mindenképp el kell mondanom. Magyar újságírók is megerősítették, hogy teljesen szabályos gól született. Ezt a korrektséget külön köszönöm. A mérkőzés után megkérdeztem a játékvezetőtől, hogy mi történt. Mire azt válaszolta, hogy meg fogom látni, jó döntés született, de azóta láthattuk, hogy ez nem így volt. A gól szabályos volt.”

 

 

A három pont megszerzéséhez szerencsére és egy bírói tévedésre is szükség volt, de Marco Rossi ezúttal büszke volt játékosai teljesítményére, azt a precizitást hiányolta, amivel le kellett volna zárni már jóval korábban a mérkőzést.

„Hatalmas nyomás alatt voltam, mert nem sikerült megszerezni a második gólunkat, pedig legalább 4-5 gólt szerezhettünk volna. Az utolsó percben azt gondoltuk, hogy egyenlítettek, nagyon szerencsések vagyunk, még nem láttam, de valaki azt mondta, szabályos gól volt. Ma este szerencsések voltunk, de ne felejtsük el, mi történt Szlovákia ellen.

 

„Igen el kell ismernünk, hogy nem mi vagyunk a legjobbak, én sem vagyok a legjobb edző, nem nálunk játszanak a világ legjobb játékosai, de egyetlen egy rossz mérkőzésünk volt, a horvátok elleni, ott valami nem volt rendben a fejekben. Ma jól reagáltunk, gratulálnom kell a játékosaimnak, agresszívan kezdtek, sokat futottak. Nem voltunk elég precízek, de az akarat szászázalékig megvolt. A horvátok elleni mérkőzés után szégyelltem magunkat, de a mai meccs után büszke vagyok. Láthattuk, senkit sem szabad lebecsülni, Azerbajdzsán sem könnyű ellenfél.”

 

MTI/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.