Nyitókép: nemzetisport.hu

 

A horvátországi „incidens” után mindenki a javításra koncentrál a magyar válogatottnál. Egyértelmű, hogy még ha a horvátoktól nem is épp szégyen kikapni, az azeriek ellen ugyanez nem játszható el.

 

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a vasárnapi mérkőzés előtti utolsó sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy nem szabad lebecsülni az azerieket, de csak a győzelem jöhet szóba a vasárnapi Eb-selejtezőn.

 

Ami a kezdő tizenegyet illeti, a mai (szombati – a szerk. megj.) utolsó edzésünk után fogjuk meghatározni, hogy kik kapnak lehetőséget. Arra mindenképp lehet számítani, hogy reagálni foguk a horvátországi vereségre; de tudni kell, hogy más jellegű mérkőzés lesz a holnapi Azerbajdzsán elleni. Hazai pályán, de nehéz, összetett találkozó vár ránk. Az azeri válogatott többször bizonyította már rátermettségét az Eb-selejtezőben. Maximális tisztelettel viszonyulunk ellenfelünkhöz.

 

 hirdetes_300x300  

nyilatkozta Rossi, aki kiemelte, hogy

 

mindent el fog követni csapatunk a győzelem érdekében a gyerekekkel megtöltött Groupama Arénában – ahogy Walesben is, ahol szintén meg kell szerezni a három pontot.

 

Egy ilyen vereség után, mint a horvátországi, minden játékos bizonyítani szeretne, helyrehozni a hibáit, nem nehéz most erre építeni. A hazafelé úton átbeszéltük a meccset, és már a következő reggel elkezdtünk készülni Azerbajdzsán ellen.

 

Rossi hozzátette, hogy leginkább a játékosai hozzáállásában csalódott Splitben.

 

Elfogadom a hibákat és magam is beismerem, ha hibázok. De ilyenkor változtatni kell a hozzáálláson. Nagyon kifejező a nemzeti csapat edzőjének elnevezése a magyar nyelvben: szövetségi kapitány. Ennek a hajónak én vagyok a kapitánya, nekem kell döntéseket hoznom a csapatot illetően. A holnapi eredmény súlyát is magamra vállalom.

 

Sallai Roland, aki az utóbbi  válogatott mérkőzéseken rendre jó teljesítményt nyújt, úgy fogalmazott, hogy a spliti vereség után először a fejekben kellett rendet tenni.

 

Az öltözőben már megbeszéltük a hibákat. Amit Splitben játszottunk, az nem a mi arcunk volt. Ennél mi sokkal jobban tudunk futballozni.

 

Vasárnap 15 ezer kisgyermek buzdításával léphet pályára Azerbajdzsán ellen a magyar válogatott. A kilátogató gyermekeket…

Gepostet von Groupama Aréna am Freitag, 11. Oktober 2019

 

Felvidéki gyerekek is szurkolnak majd a Groupama Arénában

 

Az UEFA magyar-szlovák meccs utáni döntése értelmében a ma esti, Azerbajdzsán elleni találkozó zártkapus, így csak 14 év alatti gyerekek és azok kísérői tölthetik meg a stadiont. Néhány nap alatt több mint 15 ezer alapiskolás jelentkezett az MLSZ felhívására, köztük felvidéki magyar diákok is, így ők is képviselik majd a felvidéki magyar szurkolókat Budapesten.

 

Nem kicsi a tét

 

Bár nem számítottunk újabb győzelemre a horvátok ellen, ilyen szintű vereségre sem számítottunk. A legutóbbi eredmények miatt azonban kénytelen vagyunk számolgatni, mennyi esélyünk is van még a 2020-as, részben hazai rendezésű Eb-re való kijutásra… Az alábbiakban a nemzetisport.hu által összefoglalt lehetőségeket közöljük:

 

1. Kijutunk, ha a magyar válogatott az utolsó két meccsén legyőzi Azerbajdzsánt és Waleset
– …és Szlovákia nem nyer Horvátország és/vagy Azerbajdzsán ellen

 

2. Kijutunk, ha a magyar válogatott az utolsó két meccsén legyőzi Azerbajdzsánt és döntetlent játszik Walesszel
– …és Szlovákia nem tudja legyőzni Horvátországot és Azerbajdzsánt sem
– …és Wales pontot veszít Horvátország és/vagy Azerbajdzsán ellen

 

3.  Kijutunk, ha a magyar válogatott az utolsó két meccsén döntetlent játszik Azerbajdzsánnal és legyőzi Walest…
– …és Szlovákia nem tudja legyőzni Horvátországot és Azerbajdzsánt sem

 

4.  Kijutunk, ha a magyar válogatott Azerbajdzsánt legyőzi és kikap Walestől
– …és Szlovákia Azerbajdzsán és Horvátország ellen maximum egy pontot szerez
– …és Wales Azerbajdzsán és Horvátország ellen maximum egy pontot szerez, vagy kettőt szerez, de a mieink elleni egymás elleni összevetésben alulmarad

 

5.  Kijutunk, ha a magyar válogatott Azerbajdzsántól kikap, Waleset legyőzi
– …és Szlovákia Azerbajdzsán és Horvátország ellen maximum egy pontot szerez
– …és Wales pontot veszít Horvátország vagy Azerbajdzsán ellen

 

6.  Kijutunk, ha a magyar válogatott Azerbajdzsánnal és Walesszel is döntetlent játszik
– … és Szlovákia mindkét meccsén kikap, Wales pedig egyik találkozóján sem nyer.

 

Ha a magyar válogatott nem jut ki az Eb-selejtezős csoportjából, akkor sincs minden veszve, mert a Nemzetek Ligáján keresztül lehet még esélye az Európa-bajnokságon való részvételre.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!