Nyitókép: körkép.sk/kzs

 

15 ezer gyerek előtt lépett pályára a magyar válogatott vasárnap Azerbajdzsán ellen az Eb-selejtező keretében. Bár magyar győzelem született, nem lehetünk teljesen elégedettek – ez pedig a játékosok és a szövetségi kapitány nyilatkozataiból is kitűnik.

 

A DAC középpályása, Vida Máté csak utólagosan kapott meghívót a sok sérült játékos miatt, Marco Rossi azonban a horvátok és az azeriek ellen is teljes bizalmat szavazott neki. Vida rá is szolgált a bizalomra, a vasárnapi mérkőzésen is csak egy komolyabb hibát vétett.

 

Vida a vasárnapi mérkőzés után a Nemzeti Sportnak nyilatkozva elmondta, hogy reméli, sikerült bejátszania magát a válogatottba, mindenesetre úgy érzi, mindent megtett ezért.

 hirdetes_300x300  

 

Jó első félidei teljesítményével hozta a kötelezőt a magyar csapat

 

Az azeriek nem megadott góljával kapcsolatban Vida Máté elmondta, hogy

 

„Nem is akarok beszélni arról, amikor az azeriek betaláltak a kapunkba… Nagyon magyaros volt a vége, ezt átéltem már néhányszor korábban az utánpótlás-válogatottal, az U20-as vb-n, nem hiányzott még egy ilyen sztori. Végre valami velünk volt”

 

Baráth Botondnak „kissé megfájdult a feje” a gyerekek vuvuzela-koncertje miatt, de ezzel együtt úgy érzi, jó hangulatot teremtettek a fiatalok.

 

„A kicsik végig vuvuzelát fújtak vagy nem is tudom, mit. Kicsit megfájdult tőle a fejem a végére, olyan hangos volt. De viccen kívül: jó volt a csapat, összeállt a horvát meccs után, jól védekeztünk hátul, nem hagytuk, hogy helyzeteket alakítsanak ki. Szerintem egész jó meccs volt. A végén volt egy kis szerencsénk, de ezt visszakaptuk a szlovákok elleni meccs után.”

 

Képek és videók az azeriek elleni zárt kapus találkozóról

 

Kovács István szerint két külön részre bontható a vasárnapi mérkőzés:

 

„Az első félidőben nagyszerűen játszottunk, kontrolláltuk a találkozót, gólt szereztünk, és megvoltak a helyzeteink, hogy akár el is döntsük a mérkőzést. Viszont egy kicsit talán könnyelműen kihagytuk ezeket a helyzeteket, a futballban ez olykor megbosszulja magát, itt is megvolt a találata az ellenfélnek, ha jól hallottam, szabályos gól volt. Nem lesz túl sportszerű, amit mondok, de a mi helyzetünkben örülünk annak, hogy nem adta meg a játékvezető.”

 

Dzsudzsák Balázst vasárnap is lecserélte a második félidőben Marco Rossi, amit a csapatkapitány láthatóan nem vett túl jó néven. A pályát elhagyva nem is fogadta el Rossi köszönését. Mint mondta, senki sem örül annak, ha nem játszhat, de nem kell többet belelátni a történetbe.

 

„A kötelezőt hoztuk, egyelőre ennyi történt, nem kell nagy csinnadrattát csinálni ebből a sztoriból. Nagyon fontos, hogy egy olyan mérkőzés után, ahol összedőlt minden három nappal ezelőtt, azt most kicsit kezdjük stabilizálni. Ezt terveztük, hogy behúzzuk ezt a mai mérkőzést, aztán novemberben játszunk egy ki-ki meccset. Életben vagyunk az Eb-re való kijutásra.”

 

A mérkőzés első félidejében több olyan helyzete is volt a magyaroknak, amit nem szabadott volna kihagyni, azonban a gólok valahogy nem akartak „potyogni”. A második játékrészben aztán már csak egy sokszor félgőzön játszó magyar csapatot láthattunk, aminek majdnem meg is lett a böjtje a hosszabbításban. Ekkor történt, hogy a játékvezető az egyébként teljesen szabályos azeri gólt érvénytelenítette.

 

Marco Rossi: Walesben más futballt kell játszanunk, s így is lesz

 

A holland játékvezető sajtóértesülések után a mérkőzést követően bocsánatot kért hibája miatt az azeriek szövetségi kapitányától, őt azonban érthető módon ez nem nagyon hatotta meg.

 

„Ami a mérkőzés hajrájában történt… Hihetetlen játékvezetői hiba volt. (…) A lefújás után megkérdeztem a partjelzőt, miért nem adták meg a gólunkat, de nem volt hajlandó válaszolni. A játékvezető annyit mondott, a felvételek alapján majd belátom, helyes döntés született”

 

fogalmazott Nikola Jurcevic, az azeriek szövetségi kapitánya a mérkőzést követő sajtótájékoztatón, akinek akár az állásába is kerülhet a holland tévedése.

 

A CSOPORT TOVÁBBI MENETRENDJE

 

November 16., szombat
18.00: Azerbajdzsán–Wales
20.45: Horvátország–Szlovákia
November 19., kedd
20.45: Szlovákia–Azerbajdzsán
20.45: Wales–Magyarország 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!