Nyitókép: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

Jozef Olejník vezetőedző a héten beadta lemondását a Komáromi FC vezetőségének, miután 8 mérkőzés óta nyeretlen a csapat a bajnokságban és jelenleg már a tabella kiesőhelyén állnak.

 

Szüllő Béla, a klub alelnöke a Körkép.sk-nak nyilatkozva megerősítette, hogy Olejník felmondott, a klub vezetése pedig elfogadta döntését.

 

„Úgy érezte, hogy jelenleg nem tud többet adni a csapatnak, ezért egy olyan döntést hozott, melyet a saját és a csapat szempontjából is a legjobbnak hisz.”

 

 hirdetes_400x285  

mondta megkeresésünkre Szüllő Béla, aki hozzátette, hogy bár a klub vezetősége sajnálja Olejník döntését, de elfogadja az indokait.

 

„Korrekt, nyugodt módon váltunk el. A KFC sokat köszönhet Jožonak. 2018-ban egy olyan időszakban vette át a csapat irányítását, mikor nagyon rosszul álltunk, de benntartotta a csapatot a másodosztályban”

 

Olejník a DAC utánpótláscsapatától érkezett Komáromban 2018 januárjában, akkoriban a szlovák országos másodosztályban nem tudta megállni a helyét a KFC. Olejník vezetésével végül nem csak a kiesést sikerült elkerülni, de a csapat a 6. helyen végzett a 16-csapatos mezőnyben.

 

„Megköszönjük Olejník edző munkáját, mert sokat segített rajtunk, nem válunk el haragban, és ha a sors úgy hozza, bármikor szívesen látjuk őt újra Komáromban”

 

nyilatkozta Szüllő, aki kiemelte, hogy nem volt könnyű dolga a vezetőedzőnek, hisz a mezőnyből kimagasló játékosokat az idény végével mindig jobb csapatok szerződtették, így folyamatos építkezésből állt a munkája.

 

Bár tavasszal az 5. helyen zárta a bajnokságot a KFC, sajnos a jelenleg futó szezon eddig nem sikerült túl jól a liláknak – 8 forduló óta nyeretlenek, legutóbb Tőketerebestől kaptak ki 3:1-re.

 

A klub alelnökétől megtudtuk, hogy több edzőt is megszólítottak már az együttműködés reményében, bíznak abban, hogy mielőbb sikerül pótolni Olejníket. Szüllő Béla azt is kiemelte, hogy nem egyszerű ilyenkor „leakasztani valakit”, főleg, hogy az UEFA szabályzata is szigorú előírásokat és feltételek támaszt a szóba jöhető szakemberek képesítését illetően.

 

A csapat addig is az eddigi szakmai stábbal készül a szombati, Bártfa elleni hazai találkozóra. A találkozó 14:30-kor kezdődik a Komáromi Városi Stadionban.

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.