Nyitókép: Körkép.sk/KZs

 

A címvédő Ferencváros az örökrangadón 1-0-ra verte a vendég Újpestet szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójának zárómérkőzésén. A kezdést követően az Újpest bátor mezőnyjátékkal egyenrangú partnere volt a ferencvárosiaknak, a 13. percben a mérkőzés első gólhelyzeténél pedig Simon lövését kellett bravúrral hárítania Dibusznak. A kissé körülményes és lassú Ferencváros a 23. percben „a semmiből” szerzett vezetést: egy beadásnál elmélázott az addig fegyelmezett vendégvédelem, az üresen kapu elé érkező Boli pedig a kiszolgáltatott Banai mellett közelről a kapuba helyezte a labdát.

 

Kezdés és koreó a sűrűjéből…

 

 hirdetes_810x300  

Hajrá Ferencváros!

Gepostet von Körkép am Samstag, 19. Oktober 2019

 

A gól után változatlanul közepes iramú, helyzet nélküli küzdelem zajlott a pályán a tizenhatosok között, kevés fizikai kontaktussal. A játékosok egyik oldalon sem égtek magas hőfokon, a pályán ezúttal nem érződött a rangadók forró hangulata. A szünet előtt az aktívabb Újpest adott életjelet magáról: a 36. percben Feczesin a lécet találta el fejjel, majd Zsótér szabadrúgásból, Simon pedig egy elcsent labda után közelről veszélyeztetett.

 

Fotó: Körkép.sk/KZs

 

A második félidőben nem változott a játék képe: támadott és helyzeteket dolgozott ki az Újpest, míg a Ferencváros továbbra is sok hibával játszott, támadásai pedig már a félpálya környékén elhaltak. A hazai szurkolók türelme a 70. percben fogyott el, ekkor már pár rigmus erejéig kritizálták kedvenceiket. Hiába érkeztek mindkét oldalon a cserejátékosok, a végjátékban még visszafogottabb lett az iram, miközben az Újpest továbbra sem tudta értékesíteni a gólhelyzeteit.

 

Fotó: Körkép.sk/KZs

 

A zöld-fehérek a bajnokságban pályaválasztóként sorozatban a 15. bajnokijukat nyerték meg úgy, hogy a szezon negyedik hazai mérkőzésén is 1-0-ra győztek. Korábban a Kaposvárt, a Diósgyőrt és a Kisvárdát múlták felül.

 

Fotó: Körkép.sk/KZs

 

A két klub 114 éves rivalizálásának ez volt a 227. bajnoki összecsapása: 62 döntetlen és 61 újpesti győzelem a Ferencváros a 104. sikerét könyvelte el. Szerhij Rebrov, a Ferencváros szakvezetője a találkozó után kiemelte: az Újpest ellen a három pont megszerzése volt számukra a legfontosabb, a szurkolóknak pedig az, hogy győzzék le a hazai riválist.

 

Fotó: Körkép.sk/KZs

 

„Nem vagyok elégedett a támadójátékunkkal, ha tehettem volna, mind a négy támadómat lecserélem. A játékosaim fejében alighanem a biztos győzelem járt, ezért voltak ennyire visszafogottak” – emelte ki Rebrov. – „Ma leginkább csak védekeztünk, miközben a meccsre három védőnk esett ki sérülés miatt, és olyan összeállításban játszott a hátsó alakzat, amelyben eddig még egyszer sem. A mezőnyben sorra egyszerű játékhelyzetekben veszítettünk labdákat, ami kihatott az önbizalomra és a labdabirtoklásra, amelyre a jövőben sokkal jobban oda kell figyelnünk.”

 

Így ünnepli a győzelmet a Fradi-tábor:

 

Legyőztük a lilákat!

Gepostet von Körkép am Samstag, 19. Oktober 2019

 

Nebojsa Vignjevic, az Újpest vezetőedzője elmondta: egyértelműen jobbak voltak az ellenfélnél, játékosai betartották az utasításait, és minden tőlük telhetőt elkövettek, csak egy kicsivel több szerencsére lett volna szükségük. „Ilyen nagy fölényben a csapatom még soha nem játszott, csak a legfontosabb, a gól nem jött össze. Pedig nem is emlékszem, mikor dolgoztunk ki ennyi helyzetet egy mérkőzésen. Ellenfelünk viszont egy helyzetét gólra váltotta” – nyilatkozta.

 

MTI, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!