Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

Oroszországban lép ma este pályára a Ferencváros az Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában. A Ludogorec és az Espanyol után a CSZKA Moszkva ellen kell bizonyítaniuk a zöld-fehéreknek.

 

A magyar bajnok csütörtöki ellenfele eddig még nem szerzett pontot az El ezen szakaszában és a csoport negyedik helyét foglalja el. A CSZKA Moszkva 5–1-re kikapott idegenben a Ludogorectől, hazai pályán pedig az Espanyol múlta felül 2–0-ra. Ugyanezen ellenfelekkel szemben a Fradi egy pontot tudott gyűjteni, előbb Spanyolországban ért el 1–1-et, majd a Ludogorec 3–0-ra győzött a Groupama Arénában.

 

A két csapat 1994-ben a Kupagyőztesek európai Kupájában már összemérte erejét. Akkor először a Moszkva nyert otthon 2:1-re, majd a budapesti visszavágón a Fradi győzött 2:1-re. Végül tizenegyesekkel jutott tovább a Ferencváros.

  hirdetes_300x300   

 

Az FTC korábbi labdarúgója, ifjabb Szergej Kuznyecov beszélt a Fradi Médiának az orosz ellenfélről, ugyanis az egykori játékos nemrég távozott a Moszkva legnagyobb riválisa, a Szpartak szakmai stábjából, amely csapattal augusztusban 2–1-re legyőzte a CSZKA-t.

 

Több játékosukkal is nagyon vigyázni kell, mert kiváló képességű labdarúgók. Ott van például a tavalyi orosz bajnokság gólkirálya, Fedor Chalov, aki remekül érzi, hogy mikor kell a kapu elé kerülnie, vagy a horvát válogatott fiatalja, Nikola Vlasic, aki szintén rendkívül tehetséges. (…) Általában öt védővel kezdenek, de a támadások építkezésekor a felállásuk átalakul 3–4–3-ra.

Amiben még kiemelkedőek, ahogy meg tudják tartani a labdákat. A Fradinak aktívan kell játszania, és a lényeg, hogy ne féljen az ellenféltől.

A Fradi jól ki tudja használni a szögleteket, szabadrúgásokat, sok magas játékosa van, ebből hasznot lehet húzni. Nem lesz könnyű meccs, az biztos, de ha bátran játszik a csapat, jó lehetőségei lesznek. A CSZKA-nak még nincs pontja a csoportban, ezért nagyon veszélyes lesz, hiszen mindenképpen nyernie kell .

 

fogalmazott Kuznyecov.

 

mlsz.hu

 

Rebrov: Itt egy pillanatra sem lehet kihagyni

 

A szerda esti sajtótájékoztatón Sergei Rebrovot, valamint Ihor Haratint kérdezhették az újságírók Moszkvában.

 

A CSZKA-t Oroszországban főként, de a nemzetközi porondon sem kell bemutatni. Sokat szerepelt a Bajnokok Ligájában, nagyon intenzív futballt játszik. Gyorsan szereznek labdát, erős a középpályájuk, és a szélsőik is hamar csatlakoznak a támadásokhoz. A moszkvaiak nem azokat az eredményeket érdemelték, amiket eddig elértek az EL-ben. De ilyen a futball, ha egy pillanatra kihagysz, máris gólt kapsz, hiszen a csoportkörben nagyon erős csapatok vannak.

 

idézi Rebrovot a fradi.hu.

 

Rebrovnál arról is érdeklődtek, milyen érzésekkel tért vissza azok után, hogy karrierje végén szerepelt korábban Oroszországban.

 

Örülök, hogy itt fejezhettem be a karrieremet, sőt, bajnok is lettem a Rubinnal. De ha nem emlékeztetett volna rá, ez most eszembe sem jut. Most más feladataim vannak, nagyon fontos pillanat ez az FTC és a magyar futball számára.

 

Ihor Haratin a következőket mondta a csütörtöki összecsapásról.

 

Minél többet játszol nemzetközi szinten, annál nagyobb lesz a rutinod. Mindig a maximumot kell adnod, és akkor mielőbb fel tudod venni a ritmust, ezzel segítesz a legtöbbet magadnak és a csapatodnak. Nem kell szerintem különbséget tenni a bajnoki vagy az EL-meccseink között, nekünk az a feladatunk, hogy minden alkalommal jól teljesítsünk. Sokat foglalkoztunk a CSZKA-val már eddig is. Megnéztük, miben erősek, és hol sebezhetőek. A CSZKA jó támadó csapat, nagy nyomást gyakorol a pálya első harmadában. Remek egyéni játékosai vannak, de elsősorban csapatként erős.

 

Moszkvában van a Körkép.sk tudósítója is, aki a mérkőzés előtt és után is helyszíni képekkel, videókkal jelentkezik majd.

 

Kövesse Facebook-oldalunkat is, nehogy lemaradjon a legfrissebb hírekről!

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.