Nyitókép: körkép.sk/kzs

 

A műtéte után visszatérő Kalmár Zsolt szerint nem az ősz mérkőzése, de a DAC szezon előtti célkitűzéseinek szempontjából „nagyon-nagyon fontos kuparangadó” lesz a Nagyszombat elleni. A sárga-kékek szerda este a Spartak Trnava együttesét fogadják a Mol Arénában a Slovnaft Cup nyolcaddöntőjében.

 

Két és fél év után újra hazai pályán játszik kupamérkőzést a DAC, mely az idei sorozatba először kapott egyenrangú ellenfelet. Peter Hyballa játékosai idáig negyedik, harmadik és ötödik ligás ellenfeleket búcsúztattak, így a Spartak lesz az első valóban komoly ellenfelük a Slovnaft Cup 2019/2020-as kiírásában.

 

A márciusi negyeddöntőbe való bejutásért ma este a kupa címvédőjét kell legyőzniük Kalmáréknak, ami nem lesz egyszerű feladat.

 hirdetes_810x300  

 

Októberben már sikerült egyszer a Fortuna Liga 11. fordulójában felülkerekedeni a nagyszombatiakon, így várhatóan kettőzött erőbedobással lépnek majd pályára a csapatok mind a két térfélen.

 

Mint ismert, a kupa versenykiírása szerint a negyeddöntőig egy mérkőzésen dől el a továbbjutó sorsa. Döntetlen esetén nincs hosszabbítás, rögtön büntetőpárbaj következik.

 

„Vasárnap élőben néztem meg a Nagyszombat Zsolna elleni mérkőzését, és továbbra is az vonatkozik rájuk, amit az egymás elleni találkozót követően is mondtam. Az új edző érkezése óta nagyon támadó szellemben futballoznak, tehát sok gólra számítok és bízom benne, hogy mind az ő hálójukban landol.

 

Szerintem egy nagyon színvonalas meccs lesz, minden bizonnyal sokat kell majd futnunk és reményeim szerint győzünk is. Számomra biztosan más lesz a holnapi összecsapás. Nagyszombatban nőttem fel, lényegében az egész eddigi pályafutásomat ott töltöttem. Egy különleges találkozó lesz sok néző előtt, amit már nagyon várok”

 

nyilatkozta a mérkőzés előtti napon a klub honlapján Matej Oravec, a DAC nagyszombati nevelésű fiatal védője.

 

A találkozó szerda este 18 órakor kezdődik a Mol Arénában.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!