Nyitókép: körkép.sk/kzs

 

Eric Davis 100. bajnokiján léphet pályára a sárga-kék mezben szombaton, mikor is a dunaszerdahelyiek Trencsén csapatát fogadják a Fortuna liga 15. fordulójában. Ez a mérkőzés zsinórban harmadik hazai tétmérkőzése lesz a DAC-nak – egy bravúros Nagyszombat elleni kupagyőzelem eufóriája után egy gyengécske Szered elleni döntetlen következett a Mol Arénában.

 

Épp ezért bíznak a szurkolók abban, hogy a válogatott szünet előtti utolsó mérkőzésen sikerül megint felpörgetni a hangulatot és győzelmi mámorban várni a magyar válogatott mérkőzéseit.

 

„A szerediek nagyon védekező felfogásban futballoztak, de így is elég lehetőséget dolgoztunk ki a győzelem megszerzéséhez. Bízom benne, hogy a befejezéseknél tapasztalt balszerencsét már kimerítettük és (…) a Trencsén ellen a hálóban landolnak a lövéseink”

 

 hirdetes_810x300  

nyilatkozta Eric Davis, aki a DAC játékoskeretének legidősebb és legrégebb óta Dunaszerdahelyen futballozó tagja.

 

„Nagyon szeretem ezt a klubot, a szurkolókat, a várost és az egész környezetet. Szavakkal nem is tudom leírni, mit jelent számomra, hogy ilyen csodálatos mérföldkőhöz érkeztem. Remélem, hogy a holnapi jubileumot győzelemmel ünnepeljük és ha ehhez a DAC színeiben elért 15. bajnoki gólommal járulhatnék hozzá, akkor az tényleg hab lenne a tortán”

 

mondta a panamai válogatott játékos.

 

A trencséniek amolyan mumusok a Mol Arénában – legutoljára 2019. november 19-én sikerült őket Dunaszerdahelyen megverni, azóta három mérkőzésen 1 pontot tudtak csak szerezni ellenük a csallóköziek.

 

„A Trencsén ellen nem egy vagy másfél, hanem két jó félidőt kell abszolválnunk. A csapat jó formában van, tegnap Kristián Koštrna is az együttessel gyakorolhatott már. Mindenki tele van energiával és győzni akarunk, hiszen tisztában vagyunk vele, hogy a múlt héten két pontot elvesztettünk, ami elég rossz dolog volt.”

 

nyilatkozta a mérkőzés előtt Peter Hyballa, aki a Trencsén játékát is elemezte.

 

„A Trencsén edzőváltás után érkezik hozzánk. Az előző mesterük nagyon támadó felfogást alkalmazott rengeteg letámadással. A Zsolna elleni összecsapásukon láthattuk, hogy minőségi szélsőik és jó csatárjaik vannak. Nagyon jó képességűek egyénileg, ráadásul a Zsolna ellen a védelmük is remekül működött. Szerintem egy látványos mérkőzésre van kilátás.

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzése az élvonalban:
2018.04.08., Trencsén-DAC 1:3, gólszerzők: Čataković – Bavis, Bayo, Vida, 1928 néző
2018.04.28., DAC-Trencsén 0:3, gólszerzők: Paur, Mance, Čataković, 8886 néző
2018.08.19., Trencsén-DAC 3:3, gólszerzők: Mance 2, Ubbink – Huk, Herc, Bayo, 964 néző
2018.11.24., DAC-Trencsén 0:0, 7777 néző
2019.08.10., Trencsén-DAC 2:1, gólszerzők: Zubairu, Čataković – Vida K., 663 néző

 

A Fortuna Liga 15. fordulójának műsora:

 

Szombat, 2019. november 9.

14:00: Žilina-Ružomberok

17:00: DAC-Trenčín, Trnava-Pohronie, Senica-Michalovce, Sereď-Nitra

Vasárnap, 2019. november 10.

15:00: Zlaté Moravce-Slovan

 

A DAC-Trencsén bajnoki mérkőzés 17:00-kor kezdődik, játékvezetők Ziemba – D. Hrčka, Galo.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!