Nyitókép: körkép.sk/kzs

 

Horvátország után Wales az E-csoport másik egyenesági Eb-résztvevője, miután Ramsey duplájával 2:0-re megverték a magyar válogatottat Cardiffban. Bár az utolsó fordulóig versenyben volt a magyar nemzeti 11, végül csak a csoport 4. helyén végeztek Rossiék.

 

Reménnyel teli utazott Cardiffba a magyar válogatott, de a walesi válogatottnak sikerült végül az, amiben mi is ugyanannyira reménykedtünk – kijutni az Eb-re.

 

A szigetországiak a 15. percben Aaron Ramsey fejesével szereztek vezetést, majd a második félidő elején a Juventus játékosa állította be a végeredményt is, amellyel a három éve elődöntős Wales a horvátok mögött csoportmásodikként kijutott a jövő évi kontinenstornára.

 hirdetes_300x300  

 

A magyarok a kudarccal a negyedik helyre csúsztak vissza az ötösben, mert a sereghajtó Azerbajdzsánt legyőző Szlovákia is megelőzte.

 

Marco Rossi szövetségi kapitány csapata a tavaly őszi Nemzetek Ligája alapján még a márciusi pótselejtezőn kijuthat a részben budapesti rendezésű Eb-re. Ehhez két meccset kell majd nyernie, az ellenfelek a pénteki sorsoláson derülnek ki, az első találkozót mindenképpen idegenben játssza a nemzeti együttes.

 

Körkép.sk, mti

Megosztás:
Címkék: EB-selejtező

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.