Nyitókép: webnoviny.sk

 

A 2020-as Dakar Rally 12 szakasza Szaúd-Arábiában zajlik majd január 5.-17. között. A rajt Dzsidde, a cél Qiddiyahu városában lesz, Rijádtól nem messze. A végeláthatatlan homokdűnék miatt különösen nehéz rallyt 1979-től rendezik meg, első évada Párizs és a szenegáli Dakar között zajlott.

 

Az útvonal különböző okokból többször is változott, 2009-től Afrikából átköltözött Dél-Amerikába. 11 év után most először teszi át székhelyét az ázsiai kontinensre.

 

Ezúttal is indulnak szlovákok

 hirdetes_300x300  

 

Az új helyszín ellenére Štefan Svitko és Ivan Jakeš kerékpáron áll rajthoz. A 2020-as Dakar Rallyra összesen 351 jármű nevezett, ami 2019-hez képest 17-tel több.

 

A verseny 7800 kilométer hosszú, és 65 százaléka, összesen több mint 5 ezer kilométer a sivatagban és homokdűnék között vezet.

 

Az első szünnap a hatodik etap után lesz, a fővárosban, Rijádban. A leghosszabb a 9. szakasz, melyre kedden, január 14-én kerül sor és 891 kilométer hosszú lesz, melyből 415 kilométer mért szakasz.

 

Alonso Toyote Hiluxon

 

Október végén érkezett a hír, hogy első alkalommal a kétszeres F1-es világbajnok, a spanyol Fernando Alonso is rajthoz áll. Toyota Hiluxának navigátora a Toyota Gazoo Racing csapatában honfitársa, Marc Coma lesz.

 

Legnagyobb ellenfelének a személyautók között a tavalyi győztes, összesítésben háromszoros Dakar-győztes katari Nasser Al-Attiyah ígérkezik.

 

webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!