Nyitókép: Komjáthy Lóránt

 

Kipróbálta már magát a magyar NB1-ben, majd hazatért Felvidékre, hogy az országos másodosztályban szereplő Komáromi FC-t erősítse. Bár nem összehasonlítható a kettő, úgy érzi, mind a két bajnokság, mindkét ország stílusa fekszik neki. Igaz, megjegyzi, hogy a magyarországi pályák, stadionok, a játékosokat övező körülmények jobbak, mint idehaza. Ami azonban ennél is fontosabb számára, hogy pályafutását elsőosztályú klubnál folytathassa – a határon innen vagy túl.

 

Pinte Patrik, a Fradi és a szlovák válogatott korábbi játékosának, Pinte Attilának fia Dunaszerdahelyen született, Somorján, Szencen majd a pozsonyi Slovannál nevelkedett. 2016-ban lehetőséget kapott a bemutatkozásra a Slovan B-csapatánál, majd ugyanebben az évben profi szerződést kapott a klubtól.

 

 hirdetes_810x300  

 

2017-ben már a felnőttek között is bemutatkozott, majd a Szombathelyi Haladás szerződtette. 2019 januárjában érkezett először kölcsönjátékra Komáromba, nyáron további egy évre hosszabbított a csallóköziekkel.

 

Tavasszal négy, az aktuális idényben egyelőre két gól kötődik a nevéhez.

 

 

Most már hónapok óta a KFC-t erősíted. Hogy érzed magad Komáromban?

 

Jól érzem itt magam, sikerült könnyen beilleszkedni a csapatba, vannak itt korábbi csapattársaim is, így tényleg örülök, hogy itt lehetek.

 

Kipróbáltad már magad a Slovan felnőtt csapatában majd a szombathelyi Haladásnál is, most pedig egyelőre a szlovák másodosztályban szerepelsz. Melyik bajnokságban érezted magad jobban, melyikben folytatnád inkább a pályafutásod?

 

Mindkét ország bajnokságainak stílusa fekszik nekem. Az NB1 nem hasonlítható össze a szlovák másodosztállyal, globálisan azonban elmondhatom, hogy a magyarországi körülmények, a pályák, a stadionok sokkal jobbak. Egyelőre úgy érzem, mindegy, hogy Magyarországon, vagy Szlovákiában szerepelek, a fontosabb az, hogy első osztályt játszhassak.

 

Egy jó rajt után végül nem az elképzelések szerint alakult a szezon első fele. Hogy éltétek meg ezt csapatként az öltözőben?

 

Hát, elég nehéz volt túltenni magunkat rajta, de mindig azon voltunk, hogy csapatként együtt legyünk és összefogjunk a jobb eredmény érdekében.

 

Háromfős edzői stáb irányítja ideiglenesen a komáromi csapatot, hazai pályán mutatkoznak be

 

Jozef Olejník néhány hete távozott a klubtól. Milyen a munka az új edzőkkel?

 

Személy szerint jónak értékelem, sok új taktikai dolgot tanultunk. Rengeteget adtak át a pályafutásuk során szerzett tapasztalatukból, tudásukból, ami csak javunkra válhat.

 

Balszerencsések vagytok a sérülésekkel, a szezon kezdete óta érkeznek hozzátok az új játékosok. Sikerült már összeállnia egy ütős keretnek?

 

Hát, szerintem alakul még – mosolyog – de az utolsó, Rózsahegy elleni mérkőzésünkön már jó volt a keret, amit az eredmény is bizonyított.

 

 

Hogy tervezitek a téli felkészülést?

 

Elég sok munka áll előttünk még, de igazából erre való a téli felkészülés, hogy megerősödve, összehangoltan tudjunk nekivágni a szezon második felének.

 

Milyen eredménynek örülnél a szezon végén?

 

Hogy az első ötben legyünk!

 

Kiütéses győzelemmel zárták az őszt a komáromiak (Képek)

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.