Nyitókép: mlsz.hu

 

A Telkiben való felkészülés után először Észak-Írországban majd az új Puskás Arénában léptek pályára Gera Zoltán védencei. A magyar U21-es válogatottba most már nem először kapott meghívást a Komáromi FC fiatal védője, Varjas Zoltán. A csapat már biztos résztvevője a részben hazai rendezésű U21-es Eb-nek, így felkészülési mérkőzéseken kísérletezhetnek a bombabiztos összeállításon.

 

A komáromiak fiatal védője zsinórban másodszor kapott meghívót Gera Zoltántól, a mostani két mérkőzést is végigjátszotta. A csapatot egyelőre elkerülik a nagy sikerek, novemberben egy döntetlent és egy vereséget könyvelhettek el. Ezzel együtt azonban életre szóló élményt is kaptak, mikor az A-válogatott után néhány nappal ők is pályára léphettek a frissen átadott Puskás Arénában. Ráadásul mintegy 12 ezer szurkoló buzdítása tette emlékezetessé számukra az egyébként 1:0-ás vendéggyőzelemmel záruló találkozót.

 

A komáromiak védője is pályára léphet az új Puskás Arénában

 hirdetes_400x285  

 

Épp csak letudtad az idény őszi részét, máris utazhattál Telkibe. Mennyire volt kimerítő?

 

Természetesen kimerítő volt, de pont azért vagyunk profi labdarúgók, mert az ilyen helyzetekben is top formában tudunk dolgozni.

 

Gera Zoltán láthatóan számol veled, hisz most már másodszor kaptál meghívót a még mindig alakuló keretbe. Mennyire magasak a szövetségi kapitány elvárásai felétek?

 

Nagyon felemelő érzés, hogy számol velem a Mester, azon leszek, hogy ez a jövőben is így maradjon, és újabb meghívót kaphassak. Egy jelenleg még alakulgató keretről beszélünk, különleges elvárások nincsenek, de azért a stábnak megvannak a kérései felénk.

 

Varjas Zoltán Telkiben, fotó: mlsz.hu

 

Egyelőre a hatalmas sikerek még elmaradnak, mi ennek az oka?

 

Ahogy az előbb is említettem, alakul a keret, talán az összeszokottság az, ami hiányzik a csapatból. Azon dolgozunk, hogy ezt minél előbb megváltoztassuk, és a győzelmek számát kezdjük el gyűjteni.

 

Hogy éreztétek magatokat Észak-Írországban? Volt idő azért a kikapcsolódásra is?

 

Az utazás egy kicsit kimerítő volt, de jól éreztük magunkat, nagyon jó körülmények között voltunk megvendégelve. Nem sok időnk volt kikapcsolódni, de a kellő pihenés mindig biztosítva van.

 

forrás: mlsz.hu

 

Hol néztétek a stadionavatót, még Észak-Írországban, vagy már itthon?

 

Sajnálatos módon sehol, szerencsétlen helyzetbe kerültünk, éppen a repülőn ültünk, úgyhogy nem volt lehetőségünk megtekinteni a mérkőzést élőben.

 

Milyen érzés volt először pályára lépni a Puskás Arénában?

 

Hatalmas élmény, életem végéig emlékezni fogok rá. Nagyon jó stadion, sok néző, de sajnos a győzelem elmaradt.

 

Rengeteg nézőtök volt. Milyen volt a hangulat?

 

Óriási, belebizseregtem azért néha a meccs során.

 

forrás: mlsz.hu

 

Az északírek és az osztrákok elleni mérkőzéseket is végigjátszottad. Mennyire fárasztó a komáromi bajnoki meccsekhez képest egy-egy válogatott összecsapás?

 

Természetesen a nemzetközi szint nem hasonlítható össze a bajnoksággal, legalább is én úgy gondolom. A válogatottbeli meccsek sokkal fárasztóbb, keményebb és hajtósabb mérkőzések.

 

Milyen érzésekkel vágsz neki a téli felkészülésnek?

 

Abszolút pozitív érzésekkel, gondolatokkal. A legjobb formám és tudásom szerint, teljes erőbedobással.

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.