Nyitókép: lovasshow.hu

 

Világsztárok a startnál, magyar győzelem az első napon

 

Pénteken (november 30.) a díjugratóké volt a főszerep.

 

Három versenyszámban kilenc nemzet – Magyarország, Ausztria, Csehország, Fehéroroszország, Lengyelország, Németország, Norvégia, Románia, Szlovákia – lovasai álltak starthoz. Ott volt az indulók között Európa rangos versenyzői közül az osztrák Gerfried Puck, és Csehország legjobbja, Ales Opartny.

 hirdetes_810x300  

 

A teljes magyar élmezőny nevezett, az ifjúsági olimpiai ezüstérmes Jármy Vince, az olimpiai kvalifikációs verseny nagydíjának győztese, ifj. Szabó Gábor és a Sportarénában mindig nagyon eredményes, ötszörös magyar bajnok, Horváth Balázs.

 

Jarmyvince Ifiolimpia Ois3
Jármy Vince. Illusztrációs felvétel. Kép forrása: riderline.hu

 

A 135cm-es akadályokon rendezett hibaidős versenyszámban huszonnyolcan indultak. 60 mp-en belül egyetlen lovas tudott hibátlanul lovagolni, a hollandiai Hendrix istálló norvég lovasa Oda Charlotte Lyngvaer nyolcéves kancájával, Goanitával. Dobogós helyen magyar lovasok végeztek. Técsy Attila Lucassal lett a második. Az Airvent Lovas Club lovasa, Horváth Balázs PM Chaccarával a harmadik, az idei év „fiatal lovas bajnoka”, Búza Patrik a negyedik.

 

Vadászugratással folytatódott a program, ahol nincsenek hibapontok, az időeredmény számít. A győzelmet a még csak 19 éves Jármy Vince szerezte meg magyar tenyésztésű kancájával, Cessnával. Második helyen az ifjúsági válogatott tagja, Alasztics Alíz végzett Chablis 163-mal. Harmadik a belarusz Aleksandr Lis a magyar tulajdonban lévő Casteróval. Negyedik egy nagyon fiatal, 6 éves lóval Chris Cross-szal Zárug Gyula. A mezőhegyesi ménes lovasáé, Jován Richárdé az ötödik hely.

 

Képtalálat a következőre: „Alasztics Alíz,”
Alasztics Alíz. Illusztrációs felvétel. A kép forrása: lovasfoto.hu

 

A legtöbb, 55 induló a Nagydíj kvalifikációs versenyszámban állt starthoz, 140 cm-es akadályokon.  Jelentős fölénnyel, több mint 4 mp-es előnnyel győzött Csehország egyetlen díjugrató Európa-bajnoka, Ales Opatrny, a sárga Ducato nyergében. Jármy Vince kitűnő szerepléssel második lett Quirosa nyergében. A dobogó harmadik fokára is egy magyar lovas, Szentirmai Péter állhatott, Express-szel.

 

Megérkezett és edzést tartott a Fedeles Fogathajtó Világkupán induló öt fogathajtó világhíresség, köztük Ijsbrand Chardon, a világ jelenlegi legnagyobb hajtóegyénisége, tizenháromszoros világ- és nyolcszoros Európa-bajnok. A Hollandok kitűnősége rendszeresen fellép Budapesten, eddig háromszor nyert az Arénában.

 

Képtalálat a következőre: „Fedeles Fogathajtó Világkupa”
Illusztrációs felvétel. Kép forrása: lovasok.hu

 

Itt van Bram Chardon, fogathajtó világbajnok, a tavalyi győztes. Megérkezett Jerome Voutaz (Svájc), aki tavaly a második helyen végzett Budapesten és Chester Weber (USA) egyéni ezüstérmes és csapat világbajnok hajtó.

 

A hazai színeket Dobrovitz József, a fedeles versenyek sikeres hajtója képviseli, aki már e versenysorozat döntőjében ezüstérmet nyert.

 

Kép forrása: lovasshow.hu

 

A Világkupa verseny szombaton 9 órakor kezdődik a Papp László Budapest Sportarénában. Részletes program ITT.

 

Három díjugartó versenyszám és a fogathajtó világkupa verseny elődöntője szerepel a programban.

 

Körkép.sk/Sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!