Nyitókép: körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

Külföldi, pontosabban magyarországi befektető szerzett jelentős tulajdonrészt az FC Kassa (FC Košice) labdarúgóklubban. A várakozások szerint új korszak nyílhat a kassai fociban, ráadásul nem titkolt cél a Fortuna Ligába való feljutás.

 

Az Arago Csoport számára nem újdonság a foci világában való eligazodás, hiszen ők a Diósgyőri VTK többségi tulajdonosai is.

 

„Az Arago Csoport az elmúlt években nemcsak Magyarországon, hanem a környező országokban is kialakított egy jelentősebb befektetési portfóliót. A sport, azon belül is a futball ráadásul ismerős terep számunkra, hiszen nyolc éve az egyik legnépszerűbb magyar futballklub, a DVTK többségi tulajdonosai is vagyunk.”

 

 hirdetes_810x300  

idézi a cég közleménye Sántha Gergelyt, az Arago Holding ügyvezetőjét, miután a vállalatcsoport 37 százalékos tulajdonrészt szerzett az FC Kassában.

 

A kassai klub az új befektetővel kapcsolatban leginkább abban reménykedik, hogy így rendeződik anyagi helyzetük, nagyobb biztonsággal vághatnak neki a tavaszi szezonnak, valamint bizakodnak, hogy Kassa visszakerülhet az elitbe.

 

Sántha Gergely a vállalatcsoport közleményében kiemelte, hogy több szempontot is megvizsgáltak, mielőtt úgy döntöttek, hogy befektetnek a kassai klubba.

 

„Kassai szerepvállalásunkat több tényező alátámasztotta, de leginkább tulajdonostársaink elhivatottsága, a klub jelentős hagyományai, valamint Kassa és vonzáskörzetének sportban rejlő lehetőségei miatt született meg a döntés az Arago Holding üzletrészvásárlásáról. Miskolc és Kassa földrajzi közelsége, testvérvárosi kapcsolata, közös kulturális, valamint sportmúltja csak ráadás volt.”

 

Dušan Trnka, a kassai klub elnöke kiemelte, hogy nem csak anyagi biztonságot, de komoly tapasztalatokat is hoznak magukkal magyar partnereik.

 

„A magyar tulajdonosok ráadásul hozzák magukkal azt a tapasztalatot, amit az új, modern, miskolci stadion üzemeltetése során eddig szereztek. Együtt dolgozunk azért, hogy a kassai futball ismét méltó legyen a korábbi sikereihez.”

 

Bár több évtizedes múlttal rendelkezik, a kassai klub jelenlegi jogi formájában 2018-ban jött létre két klub összevonásával. A második ligában 2019 nyarán jelentek meg, miután feljutottak a III. ligából. Jelenleg 17 ponttal maradnak le a listavezető Dukla Besztercebánya mögött, és a tabella 9. helyén telelnek.

 

Nem egyedülálló, hogy magyar cég, vagy valamilyen formában épp az MLSZ szerepet vállal a kárpát-medencei magyar labdarúgásban. Példaként állhat előttünk a Felvidéken a DAC, a Komáromi FC, vagy épp Rimaszombat – bár itt a városvezetés húzódozása miatt valószínűleg nem születik majd együttműködés.

 

Körkép.sk, MTI, sport.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.