Nyitókép: dac1904.sk

 

Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa videóinterjúban értékelte klubja 2019-es eredményeit. A legbefolyásosabbnak tartott felvidéki magyar megfogalmazta 2020 legfontosabb céljait is, melyet a sárga-kékek maguk elé tűztek.

 

Világi kiemelte, hogy a felnőtt csapat története során először végzett a bajnokság második helyén, ráadásul már két fordulóval annak vége előtt biztos volt, hogy sikerül elérni a 2018-ashoz képest jobb eredményt.

 

A nagyvállalkozó évértékelőjében leszögezte, hogy akadémiájuk is sikeres évet zárt, ráadásul fejlődni is tudott, sok új tehetséges fiatal játékos érkezett Dunaszerdahelyre pallérozódni.

 hirdetes_300x300  

 

Fokozatosan közelebb kerülünk ahhoz a ponthoz, amikor az akadémia neveltje fog az első tizenegyben játszani (az A-csapatban – a szerző megjegyzése)

 

Világi szerint mostanra sikerült eljutniuk oda, hogy az infrastruktúra fejlesztésének területén már nem sok tennivaló akadt

 

„Úgy gondolom, hogy amit kellett, azt megtettük. Ami még hiányzik, azok a technológiák, amiket még be kell majd építeni. Több digitális eszközt kell használnunk, és természetesen kellenek emberek, akik az így nyert eredményeket ki is értékelik. Ezen a szinten úgy gondolom, még erősödnünk kell”

 

fogalmazott Világi Oszkár.

 

Nemzetközi kupaszereplés

 

A klubtulajdonos úgy véli, hogy a csapat európai kupaszereplése során nyújtott teljesítménye 2019-ben már meggyőzőbb volt,

 

de még mindig nem győztünk otthon, még mindig kis hibák vagy rossz döntések következtében nem tudtunk továbbjutni a harmadik fordulóba. Ez azt jelenti, hogy a részletek tökéletesítése még feladat, és ezt komolyan kell venni.

 

Világi kiemelte, hogy a hazai bajnokság legfiatalabb csapatával játszik a DAC, így a fiatalokra való ráerősítést kiemelkedőnek ítélte, ezzel együtt 2019 legnagyobb eredményének azt tartja, hogy a sárga-kékek kezdő tizenegyének átlagéletkora 22 év alatti volt.

 

„És így vagyunk az őszi szezon végén a második-harmadik helyen. (…) De ahhoz, hogy ez a csapat igazán sikeres legyen, ahhoz sok-sok apró részletkérdésnél kell jóval többet tudnunk, meg okosabban döntenünk.”

 

A klubtulajdonos hangsúlyozta, hogy 2020 januárjától már erre szeretne fókuszálni. Mint fogalmazott,

 

„ha minden úgy lesz, ahogy gondolom, akkor mindenképpen Európa-ligát is játszunk, amire már fel kell lennünk készülve játékosokkal, de tudással és taktikailag is oda kell érnünk”

 

Világi kívánsága 2020-ra

 

A 2020-as álmokkal kapcsolatban Világi megjegyezte, hogy minden DAC-szurkoló álma, hogy a csapat bajnok legyen, és hogy kivívja az európai kupaszereplést. A klubtulajdonos ezzel szemben úgy fogalmazott, hogy

 

„Az én kívánalmam, hogy elérjünk oda, hogy az Akadémiáról legyen játékos, akit mi neveltünk ki és bekerüljön a kezdő tizenegybe. (…) Mert minden, amit csinálunk, annak kicsúcsosodása ez lenne.”

 

Emellett Világi kiemelte, hogy már most arra kell készülnie a klubnak, hogy nyárra olyan csapata legyen a DAC-nak, amely koncentrált játékával tovább jut a második fordulóból.

 

Logócsere?

 

Egy elfuserált kabala-figura be(nem)vezetés után Világi Oszkár bevillantotta a logócsere ötletét. Mint fogalmazott, már 2014-ben megfogalmazódott benne, hogy ha elkészül a stadion, következő lépésként megváltoztatja a klub logóját is.

 

„Szeretnénk gondolkodni a logócseréről is, vagy inkább a logó tökéletesítéséről, mert a mostani logónk az egy ilyen archaikus elemeknek a mixe, amely úgy alakult ki, hogy a történelem során különféle elemek, jelek kerültek bele, és ebből nem lett egy egységes kép. Szeretnénk feljavítani, úgy hogy nem szakadunk el a DAC történelmétől, gyökereitől.”

 

Elmondása szerint Világi ezt még 2020-ban szeretné megvalósítani, mivel profi klubként a részletekre is ügyelniük kell.

 

Végül a klubtulajdonos köszönetet mondott a csapatokat támogató szurkolóknak is, akik buzdítják, támogatják kedvenceiket.

 

„Azt kívánom, hogy kívánjuk együtt, hogy 2020-ban a DAC bajnoki címe az ne legyen álom, tényleg reálisan tudjunk harcolni érte. Én még nem adtam fel ezt a szezont sem, bár nagy különbség van az első és a második között, de azt gondolom, hogy a fociban semmi sem lehetetlen”

 

mondta Világi.

 

A teljes interjú itt nézhető meg.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.