Nyitókép: fcdac.sk

 

Épp csak átléptünk 2020-ba, és a DAC már nagy bejelentést tett azzal, hogy szerződést bontott Peter Hyballa vezetőedzővel. Bár Világi Oszkár klubtulajdonos évértékelő interjújában jelezte, hogy már most az Európa-ligára készülne a csapattal, azt talán kevesen gondolták, hogy ezt Hyballa menesztésével kezdi.

 

Peter Hyballát rögtön a mélyvízbe dobták, amikor másfél évvel ezelőtt megérkezett Dunaszerdahelyre. Egyik napról a másikra, a játékosok ismerete nélkül rögtön az Európa-ligában kellett bizonyítania. Az elmúlt 18 hónapban voltak, akik nem tudtak megbékélni stílusával, hogy a ‘gegenpressing’ mindenek felett áll, és voltak, akik kifejezetten megszerették őt.

 

Annyi biztos, hogy az edzőváltás nem sok DAC-szurkolónál szerepelt az újévi kívánságlistán. Ettől függetlenül Hyballa megy, távozása okairól pedig egy holland lapnak, a vi.nl-nek nyilatkozott.

 hirdetes_810x300  

 

Peter Hyballa: Köszönöm nektek, támogassátok továbbra is a csapatot és ezt a régiót!

 

A cikkben kiemelik, hogy Hyballa vezetésével történelmi sikert ért el a DAC, hiszen tavaly a 2. helyen zárta a bajnokságot. Felidézték, hogy Világi Oszkár az edzőváltás kapcsán a nyári El-szereplést jelölte meg indokként, jobban mondva azt, hogy a jobb szereplés reményében inkább már most új edzőt keres, mint május 31. után, amikor Hyballa szerződése lejár. A vezetőedző ugyanis távozni akart.

 

A német-holland edző megerősítette Világi szavait. Hangsúlyozta, hogy egy olyan időszakban hagyja ott Dunaszerdahelyt, amikor a csapat a 3. a bajnokságban, a Slovnaft kupában pedig a negyeddöntőre vár.

 

„Meg akartam nyerni velük a kupát.”

 

nyilatkozta Hyballa, majd rátért az elmúlt időszak történéseire.

 

„Ősszel beszéltem a tulajdonossal a jövőről, és úgy döntöttem, hogy nem hosszabbítok szerződést.”

 

Az edző elmondása szerint Világi már ekkor jelezte, hogy szeretné, ha ebben az esetben már most elválnának útjaik. Végül pedig a megegyezés is megtörtént.

 

Nem várt meglepetés: Világi menesztette Hyballát

 

Hyballa nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy sok mindent elértek Dunaszerdahelyen, a klub filozófiája, stílusa is közel állt hozzá.

 

„Szlovákiában itt vannak a legjobb szurkolók. Edző vagyok, aki szeret tehetséges játékosokkal dolgozni, aki szereti a vonzó támadóstílust megmutatni, és ez érzelmes dolog. A DAC-nál sokszor nyertünk és sok sikert értünk el. Észlelem, hogy nevem lett emiatt Kelet-Európában. Az itteni klubok szeretnének többet megtudni a német gegenpressing-stílusról, mert még nem ismerik jól”

 

mondta Hyballa, aki jelenleg még nem aggódik amiatt, hogy merre vezet az útja a Csallóközből. Saját bevallása szerint Kelet-Európa mellett Németország és Hollandia is szóba jöhet.

 

„Hollandia az otthonom és Németország a hazám: itt ismernek engem. Tehát természetes nyitott vagyok erre. Ha valaki az abszolút csúcson dolgozik, megtervezheti az edzői karrierjét. Amikor az én kategóriámba tartozol, soha sem tudhatod, hogy mi jön. Legalább visszatérek a piacra”

 

Addig is, míg új kihívást talál magának, biztosan nem a tengerparton kell majd őt keresni.

 

„Nem vagyok ilyen nyaraló-ember. Három nap után a tengerparton már azon gondolkodom: Hol van a labda? A szívem mélyéig edző vagyok és szeretek együtt dolgozni a játékosaimmal. Tehát a lehető leghamarabb ezt akarom csinálni.”

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 41 olvasónak tetszik ez a cikk.