Nyitókép: dac1904.sk

 

Igaznak bizonyultak azok a sajtóhírek, melyek arról szóltak, hogy Peter Hyballát az egykori portugál válogatott védőjátékos, Hélder Cristovao válthatja a DAC kispadján.

 

A klub közlése szerint Cristovao két és fél évre szerződött a dunaszerdahelyiekhez.

 

Hélder Marino Rodrigues Cristóvão 48 éves, angolai származású portugál szakember. Klubszinten a Benfica Lisszabon, La Coruňa, Newcastle vagy a Paris SG csapataiban is szerepelt. Edzői pályafutása során Portugáliában (Estoril, Protimonense, Benfica B) és Szaúd-Arábiában (Al Nassr FC, Al-Ettifaq FC) dolgozott.

 hirdetes_810x300  

 

A Benficánál eltöltött 5 év során olyan, mára ismert játékost irányított, mit például Renato Sanches, Nélson Semedo, Victor Lindelöf, Joao Cancelo, Bernardo Silva vagy Joao Felix.

 

„Nagyon boldog vagyok ezért a lehetőségért. A DAC egy nagyon ambiciózus klub, amely elképesztő infrastruktúrával rendelkezik. Új stadion, új akadémia, fantasztikus és nagyszámú szurkolótábor, akik imádják a csapatot – örülök, hogy mindennek a részese lehetek. Szeretnék néhány új dolgot vinni a klub életébe, új szervezettséget, amivel segíthetek előbbre lépni. Az egyik legfontosabb feladatom a fiatalok fejlesztése lesz, és már nagyon várom a közös munkát”

 

nyilatkozta a DAC hivatalos oldalán Cristovao.

 

Az új vezetőedző stábja ugyancsak Portugáliából érkezik. A pályaedző szerepét a 46 éves Nikola Popovic tölti majd be, az erőnléti edző André Fonseca de Sousa, míg a videóelemző Nuno Filipe Roda Abreu Alves lesz. A kapusedző posztján marad Martin Raška, aki már Marco Rossi és Peter Hyballa stábjában is dolgozott.

 

dac1904.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.