Nyitókép: sport.sk/tasr

 

Új év, új edző, régi célok. Így jellemezhetnénk a DAC téli felkészülésének kezdetét. Ahogy arról korábban többször is beszámoltunk, Peter Hyballát Hélder Cristovao váltotta a sárga-kék kispadon. A játékoskeretet igyekeznek egyben tartani, már csak azért is, mert Világi Oszkár feltett szándéka, hogy nyáron hosszabb ideig vegyen részt az európai kupaszereplésben csapata.

 

Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója az évkezdő edzésen többek között az edzőváltásról is beszélt a sajtónak.

 

„Az ősz végén kiértékeltük a helyzetet, és úgy éreztük, hogy az edző nem akarja folytatni velünk az együttműködést a következő idényben. Ahogy azt a klubtulajdonos is elmondta, nekünk nagyon fontos az új szezonra való felkészülés. Most jó pozícióban vagyunk a ligában és jó úton haladunk afelé, hogy elérjük célunkat. Júniusban nagyon nehéz edzőt találni. Úgy döntöttünk, hogy hozunk új edzőt. Öt hetünk van a felkészülésre, két edzőtáborral Máltán és Törökországban”

 

 hirdetes_300x300  
Inkább az érkezőkre összpontosítanak

 

A sportigazgató arról is beszámolt, hogy nem terveznek túl nagy változtatásokat a keretben, egyelőre csak Matej Oravec esetében várható, hogy klubot vált. Jan Van Daele megerősítette a korábbi híreket, miszerint Oravec az MLS-be tart, pontosabban a Philadelphia Unionnal tárgyal.

 

„Jelenleg középhátvédet keresünk, mert Beskorovainyval és Kružliakkal csak két lehetőségünk van. Oravec jelenleg az új klubjával tárgyal. Ugyancsak keresünk játékosokat a középpályára, tárgyalunk Ronannal is, de most épp apró sérülése van, ezért nem jött el a felkészülésre. Koštrna meghosszabbított szabadságot kapott, hogy megoldhassa a jövőjét. Jelenleg az a cél, hogy megtartsuk az egész keretet, hogy felkészülhessünk az Európa-ligás selejtezőkre. További távozások nincsenek tervben.”

 

beszélt a sportigazgató a keretben történő esetleges változásokról.

 

Megkezdte a felkészülést a DAC, 25 játékos áll az új edző rendelkezésére

 

Cristovao nem vett zsákbamacskát

 

Hélder Cristovao a jelek szerint biztosra ment, nem úgy egyezett bele a DAC irányításának átvételébe, hogy ne tudná, mibe csöppen.

 

„Az első érzések jók, a klubot már korábban is ismertem. Voltam itt megbeszélésen másfél-két éve. Ismerem a projektet, most a klub sokkal jobb, a lehetőségek remekek. A keretnek van minősége, az előző edző jó munkát végzett, a csapat nagyon támadó szellemben játszik. Domináns csapat akarunk lenni nem csak itthon, de idegenben is.”

 

nyilatkozta a sajtónak az új edző.

 

A játékosok nem számítottak az edzőváltásra

 

Az edzőváltás a csapatot is meglepte, de a jelek szerint várják a portugállal való közös munkát.

 

„Egy hónap pihenőnk volt, hosszú idő. Tele vagyunk erővel, energiával, és várjuk a felkészülést. Személy szerint meglepett az edzőváltás, de ilyen a futballélet. Minden edzőnek megvan a maga elképzelése, a következő hetekben megmutatkozik, mit várhatunk tőle”

 

nyilatkozta Dominik Kružliak, aki Peter Hyballánál rögtön alapemberré vált a védelemben.

 

Ugyancsak meglepte a klubtulajdonos lépése Kalmár Zsoltot, aki bokatörése miatt még csak egyénileg készül, de a törökországi edzőtáborban már szeretne ott lenni.

 

„Meglepett az edzőváltás. Karácsony előtt még beszéltem Peter Hyballával, nem volt szó róla. De tudjuk milyen a foci, minden gyorsan változik. Hiszünk benne, hogy az új edzővel ugyanolyan sikeresek leszünk, mint eddig. Meg kell szoknunk az új edző, de azt gondolom, hogy minden rendben lesz. Minden edzőnek megvan a maga stílusa, de mindannyian beletesszük a maximumot. A bokám már javul, már nem fáj, de még szükségem lesz két-három hétre. Vissza kell újra szereznem az elvesztett izmokat. Remélem, hogy a törökországi edzőtáborban már a csapattal edzhetek.”

 

nyilatkozta a DAC csapatkapitánya.

 

Hazai környezetből külföldre

 

A csapat hazai környezetben kezdi a felkészülést, majd január utolsó hetében Máltára utaznak, ahol részt vesznek a Tipsport Malta Cup-on. Február elején egy hetes beleki (Törökország) edzőtábor következik.

 

sport.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.