Nyitókép forrása: EN24.news

 

A magyar férfi kézilabda-válogatott 24-18-ra legyőzte Izlandot az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság csoportkörének harmadik, utolsó fordulójában, szerdán Malmőben, ezzel a középdöntőbe jutott.

 

A csoportkört két győzelemmel és egy döntetlennel elsőként záró magyar együttes a maximális két pontot viszi magával a középdöntő II. csoportjába, melynek mérkőzéseit péntektől szintén Malmőben rendezik.

 

Az olimpiai és világbajnok Dánia kiesett.

 hirdetes_810x300  

 

A magyarok ezzel életben tartották reményüket az olimpiai kvóta megszerzésére.

 


 

A továbbjutásukat már korábban biztosító izlandiak a hatodik perc végén szerezték első góljukat, a magyarok ekkor már 3-0-ra vezettek a jó védekezésnek és Mikler Roland bravúros védéseinek köszönhetően. A remek kezdést nem követte hasonlóan jó folytatás, a támadásban elkövetett hibák miatt tíz percig nem sikerült újabb gólt lőni, ezt kihasználva az ellenfél Aron Palmarsson vezérletével 6-0-s sorozattal fordított.

 

Az északi szigetország csapata lendületben maradt, és hatékony védekezésének, illetve gyors akcióinak köszönhetően a szünetben is három találattal vezetett, de két kihagyott magyar büntető után volt már öt is a különbség.

 

A második felvonás elején összeszedték minden erejüket a magyarok, és Bánhidi Bence góljaival egyenlítettek, majd az 53. percben Szita Zoltán találataival már 21-17 volt az állás. A folytatásban is elképesztően összeszedetten, higgadtan kézilabdázott a magyar csapat, amely egy 8-1-es sorozattal zárta a meccset, és minden várakozást felülmúlva a középdöntőbe jutott.

 

Az izlandiak legeredményesebb játékosa Gudjon Valur Sigurdsson volt négy góllal. A mezőny legjobbjának Mikler Rolandot választották, aki 32 lövésből 14-et védett.

 

A két csapat 42. alkalommal találkozott egymással: 15 izlandi siker és három döntetlen után ez volt a 24. magyar győzelem. A csapat a középdöntőben pénteken a világbajnoki ezüstérmes Norvégiával, vasárnap Szlovéniával, kedden a legutóbbi kontinenstornán ezüstérmes Svédországgal, szerdán pedig Portugáliával találkozik. Az első két helyezett az elődöntőbe jut, a harmadik pedig az ötödik helyért játszhat.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.