Nyitókép: Komjáthy Petőcz Andrea

 

Szombaton, február 1-jén szinte hazai környezetben lépett pályára a Komáromi FC a Komárom VSE vendégeként. A szombati felkészülési mérkőzésen Miroslav Karhan védencei első idei győzelmüket szerezték meg.

 

3:1-re diadalmaskodott a KFC Dél-Komáromban. A műfüves pályán rendezett edzőmeccsen a találkozóra kiérkezők több régi-új arcot is láthattak, olyanokat, akiket az utóbbi időben hiányoltak a lila-fehér csapatból.

 

A nagyjából kiegyenlített mérkőzés első lila gólja Pinte Patrik nevéhez kötődik, aki egy szép összejátszás után magabiztosan talált a hálóba.

 hirdetes_300x300  

 

Jobbról a KFC új edzője, Miroslav Karhan, fotó: Komjáthy Lóránt

 

Később, a KFC új szerzeménye, a héten bejelentett szlovén támadó középpályás, Kristijan Šipek kapott egy labdát a 16-oson, átverte védőjét, majd 12 méterről lőtt a kapuba.

 

A harmadik észak-komáromi gól Saláta Kornél nevéhez kötődik, aki egy szöglet után talált a hálóba.

 

Régi-új arcok

 

A klubnak láthatóan sikerült rendeznie a szezon kezdetén ígéretes formát mutató Nguidjol vízumügyeit. A fiatal játékos már a találkozó kezdetétől bizalmat kapott Karhan edzőtől. Információink szerint hamarosan bejelentik a csallóközi Szőcs László igazolását is, aki korábban Szakolca és Pozsonyligetfalu mezében is okozott néhány nehéz percet a komáromiaknak.

 

19-es mezben Szőcs László, fotó: Komjáthy Lóránt

 

A védő láthatólag jól tud alkalmazkodni az új helyzethez, Saláta Kornéllal komoly gondokat okozhatnak majd ellenfeleiknek.

 

Meglepetésre ismét lila mezt öltött magára Goran Matič, aki még az előző szezonban távozott Komáromból. A klub egyelőre nem erősítette meg a játékos újbóli igazolását, a hivatalos álláspont szerint jelenleg több játékost is tesztelnek.

 

2018 őszén távozott, most visszatérhet Komáromba Goran Matič, fotó: Komjáthy Lóránt

 

Ugyancsak feltűnt a kispadon Marcel Ondruš, aki ősszel távozott Pozsonyligetfalura. Nos, láthatóan nem jöttek be a számításai a pozsonyiaknál.

 

fotó: Komjáthy Lóránt

 

A komáromiak február 4-én négynapos edzőtáborba vonul Lipótra, ahol 5-én a Lipót SE ellen lépnek pályára, majd 8-án a Ménfőcsanak ESK-val mérkőznek meg.

 

A felkészülési időszak további részében február 12-én az NK Nafta 1903 Lendava csapatával is összemérik erejüket a lila-fehérek, február 15-én pedig előreláthatólag hazai pályán fogadják Bős csapatát.

 

A tervek szerint a későbbiekben Vágsellye majd a nagyszombati Spartak B-csapata ellen is pályára lépnek. Márciusban várhatón a Puskás Akadémia II.-vel való párharccal zárják a felkészülést, március 7-én pedig már Puhóra utaznak, hogy megkezdjék a tavaszi rajtot a szlovák országos másodosztályban.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.