Nyitókép: dac1904.sk

 

Pénteken megtartotta a DAC tavaszi szezonkezdő sajtótájékoztatóját, melyen Világi Oszkár klubtulajdonos mellett a csapat új edzője, Hélder Cristovao, Jan Van Daele sportigazgató és Kalmár Zsolt csapatkapitány szólalt még fel.

 

Világi Oszkár a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a klub az infrastruktúra kiépítésének finisébe ért.

 

„Hat évvel ezelőtt egy másik stadionban ültünk közel egymáshoz, ma már jobb a helyzetünk és könnyebben is szólhatok. Közel állunk ahhoz, hogy átadjuk a Bonbon Hotelt, amely a fiatal játékosok elszállásolására szolgál majd. Kulturális-társadalmi rész is lesz ott a játékosoknak. Ami a szezont érinti, nincsenek más ambícióink, mint nyáron. Ott akarunk lenni az első háromban.”

 

 hirdetes_810x300  

A klubtulajdonos elmondta, hogy bár 10 pontnyi hátrányuk van a Slovanhoz képest, nem adják fel.

 

„Még sok mérkőzés áll előttünk, a harmadik helyen állunk egy fiatal kerettel. Versenyben vagyunk a Kupáért is, ahol sikeresek akarunk lenni, és meg akarjuk nyerni azt. Reméljük, hogy sikerrel járunk és ott leszünk a döntőben”

 

hangsúlyozta a Világi, aki bízik abban, hogy idén jobban szerepelnek majd, mint az előző években.

 

Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója a játékoskeret változásairól számolt be a sajtónak.

 

„Mikor elkezdtük a téli felkészülést, nem volt egyszerű a helyzet. Oravec elment Philadelphiába, Ronnan visszatért a Wolverhamptonhoz. Kalmár sokáig volt sérült, Vida Máté szintén sérüléssel küszködött. Ezért a védőkre és középpályásokra összpontosítottunk. Idejött Lorenco Šimić, aki Ľubomír Šatkára emlékeztet, jól játszik előre. Újonc nálunk Lalatovič, aki ballábasként további opció a védelem közepére. Schäfer András tehetséges játékos, nagyon gyors, tipikus nyolcas.”

 

A sportigazgató emlékeztetett az edzőcserére is. Úgy véli, hogy az első hónap után látható, a játékosoknak sok az önbizalmuk és hisznek az edző elképzeléseiben.

 

„Most még támadót keresünk. Sikerült leigazolni Baljičot, akit Ronnanel hasonlíthatunk össze. Igyekeztünk beépíteni az U19-es csapatból is játékosokat, akik nagyon jól játszottak ősszel, sok gólt lőttek.”

 

Hélder Cristovao is szót kapott a sajtótájékoztatón, rögtön jelezte is, hogy örül annak, hogy Dunaszerdahelyen dolgozhat.

 

„Kulcsfontosságú a vasárnapi mérkőzés. Igényes felkészülés áll mögöttünk. Lehet, hogy a szurkolóknak vannak kétségeik az eddigi eredményeket látva, de érzem a vezetőség bizalmát, és hogy a filozófiát, amit beállítottunk, a játékosok teljesítik. Készen állunk a tavaszi rajtra.”

 

Az edző a felkészülési mérkőzések eredményeivel kapcsolatban még megjegyezte, hogy nem a végeredmények voltak a fontosak, hanem a tapasztalatok, amiket közben szereztek.

 

„Tapasztalatból tudom, hogy a jó felkészülés még nem jelent jó rajtot a ligában. A játékosoknak időre van szükségük, hogy megértsék, mit akarunk beépíteni. A mi játékosainknak van kapacitása arra, hogy a mi elképzeléseink szerint játszanak. Vasárnap mindenki meg fog lepődni, hogy hogy fogunk játszani.”

 

A portugál szakember már sokat hallott a sárga-kék szurkolótáborról, így nem is csoda, hogy már nagyon kíváncsi a testközeli élményre.

 

„Alig várom, sokat hallottam a szurkolókról, remélem, hogy nagy számban jönnek el, szükségünk van rájuk”

 

hangsúlyozta az edző.

 

Kalmár Zsolt, aki egy bokatörés után tért vissza a csapathoz, már nagyon várja a vasárnapi kezdést.

 

„Nagyon örülünk a vasárnapi ligarajtnak, az utolsó bajnokink óta sok idő telt el. A felkészülés nem az elképzeléseink szerint alakult, de megértettük, hogy mit vár tőlünk az edző. Nagy terveink vannak. Tudjuk, hogy a Slovan 10 ponttal vezet, de nem adjuk fel. A tavasz kezdete nagyon fontos. Szeretnénk elérni a kupagyőzelmet, a klub megérdemli a nagy sikereket. Mi, játékosok ezért mindent megteszünk, ami tőlünk telik. Az öltözőben jó a hangulat, új játékosok is érkeztek. Vasárnap győzni akarunk.”

 


 

Változások a keretben:

Érkezők:
András Schäfer (FC Genoa, kölcsönjáték), Dušan Lalatović (FK Radnički Zrenjanin), Lorenco Šimić (Sampdoria Genoa, kölcsönjáték), Andrija Balić (Udinese Calcio, kölcsönjáték), Alex Javro, Ricardo Phillips (DAC Akadémia)

Távozók:
Connor Ronan (Wolverhampton Wanderers, kölcsönjáték után), Matej Oravec (Philadelphia Union), Abdulrahman Taiwo (Karviná, kölcsönjáték), Kristián Koštrna (Dinamo Bucarest, kölcsönjáték)

 

A teljes sajtótájékoztató itt tekinthető meg

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!