Mária
  • HUF: 346.53
  • USD: 1.18
  • 20 °C
  • 28 °C
sport

Zsolna-DAC: Három helyett egy ponttal tértek haza a sárga-kékek

Végre megmutatkozott, hogy van potenciál a csapatban

Nyitókép: dac1904.sk

 

Körülbelül 60-fős dunaszerdahelyi szurkolótáborral a háta mögött 2:2-es eredményt ért el a DAC Zsolnán. Ezzel harmadik tavaszi döntetlenüket játszották a sárga-kékek.

Hirdetés(x)

 

A hazai szurkolók magyarellenes hangnemben fogadták Kalmárékat.

Hirdetés(x)

 

„A válogatott mérkőzéseken szlovák zászlókat égettetek, eljön az idő, amikor szétrúgunk benneteket!”

 

tartottak maguk elé egy a DAC-nak címzett drapériát. Ezt követően, a mérkőzés alatt inkább csak a hazaiak oldaláról volt tapasztalható verbális szidalmazás. Elhangzottak a szokásos “Verd fejbe a magyart” és társai. Most először, a szlovákokra nem jellemző módon a hangosbemondón figyelmeztették a zsolnaiakat, hogy mellőzzék az ilyen stílusú megnyilvánulásokat.

 

A gyengélkedő Száraz helyett most először Jedličkát küldte a kapuba Hélder Cristovao. A sárga-kékek nagyobb kedvvel játszottak ma, Ramirez pedig meglepő módon már az első félidőben duplázott, ezzel vezetett a DAC.

 

A második játékrész már nem volt ennyire kedvező a dunaszerdahelyiek számára, a zsolnaiak gyorsan egyenlítettek, majd már egyik csapat sem tudott gólt érő helyzetet kialakítani.

 

A mérkőzés során megsérült Vida Máté, akit Phillips váltott, azonban Hélder Cristovao őt is lecserélte a mérkőzés során.

 

Hélder Cristovao értékelése a mérkőzés után:

 

„Nagyon jó meccs volt, amelyen két nagyon jó csapat játszotta ma a futballt. Egyik gárda sem gondolt a pontokra, csak a játékra. Jól megszerveztük a csapatot, az első felvonásban fantasztikusan játszottunk. A szünetben 0:2-es állásnál figyelmeztettem a játékosokat, hogy ez egy nagyon szoros eredmény, és még nincs vége a meccsnek.

 

Remek játékosai vannak az ellenfelünknek, akik jól reagáltak. Ilyen környezetben, miután szépítettek, nehéz dolgunk volt. De nem érdemeltünk döntetlent, mert ma mi voltunk a jobbak, és közel voltunk a győzelemhez.

 

Továbbra is építjük a csapatot. Balic ma játszott először kezdőként, Simićnek is még csak a harmadik meccse volt, Phillips is lehetőséget kapott. Ramirez nagyon fiatal, sokat foglalkozunk vele.

 

Én őt nem bíráltam, a szurkolók kritizálták, de mi tudjuk, mit csinálunk. Az eszébe kell vésni, mit akar tőle a klub és mit akar tőle az edző. Továbbra is építjük a csapatot, és ez az a futball és minőség, amit látni szeretnénk.”

 

MŠK ZSOLNA – FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY 2:2 (0:2)

Fortuna Liga, 21. forduló, MŠK Stadion, Zsolna, 2020.03.01., 15:30
Játékvezetők: Kráľovič – Somoláni, Hrčka
Nézőszám: 2797
Góllövők: 50., 58. Balaj, ill. 16., 32. Ramirez
Sárga lap: 23. Davis
DAC: Jedlička – Blackman, Kružliak, Simić, Davis – Vida (56. Phillips), (82. Bednár), Balić (90. Lalatović), Kalmár (K) – Fábry, Ramirez, Divković
Zsolna
: Holec – Kaša, Králik, Minárik – Fazlagikj (46. Vallo) – Anang, Káčer (K), Ďuriš (90. Bichakhchyan), Demiri – Kurminowski, Balaj (80. Iľko)

 

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 53% : 47%
Lövések: kapura: 2:4, mellé: 4:5
Szabadrúgás: 13:17
Szöglet: 6:1
Les: 2:1

 

dac1904.sk, Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: DAC döntetlen Zsolna

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket