Nyitókép: mlsz.hu

 

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) szerdán közzétette a magyar válogatott menetrendjét a 2020-as Nemzetek Ligáján bleül. Ebből kiderült, hogy Marco Rossiék a törökök ellen kezdik a megmérettetést szeptember 3-án.

 

Kedden, Amszterdamban sorsolták ki az idei NL csoportjait. A magyarok aligha kaphattak volna nehezebb csoportot: Törökország, Szerbia és Oroszország legyőzésével kellene bizonyítaniuk.

 

A Nemzetek Ligájában a 2022-es vb 12 európai pótselejtezős helyéből kettő kel el, melyet a két legjobb olyan csoportgyőztes szerez meg, amely a világbajnoki selejtezőből nem jutott ki automatikusan, vagy nem zárt a szintén pótselejtezőt érő második helyen.

 

  hirdetes_300x300   

A magyarok a B-liga 3-as csoportjában kaptak helyet.

 

Számunkra természetesen most a március végén esedékes mérkőzések a meghatározók, hiszen azokon vívhatjuk ki az Európa-bajnoki szereplést, a Nemzetek Ligája második kiírása még a jövőt jelenti

 

nyilatkozta az mlsz.hu-nak Marco Rossi a sorsolás után.

 

Ami a sorsolást illeti, nem tudok nehezebb ellenfeleket elképzelni azoknál, akiket most kihúztak mellénk. Ha csak azt nézzük, hogy a harmadik kalapból az Eb-résztvevő Törökországot kaptuk, ez önmagában sokat elmond a csoport erősségéről. Három riválisunk, a szerb, a török és az orosz válogatott számít a csoport favoritjának, de mindent megteszünk azért, hogy a B ligában is megálljuk a helyünket, felnőjünk az ellenfelekhez, ezért pozitívan állok az őszi mérkőzésekhez, és várom az összecsapásokat.

 

mondta Rossi.

 

A magyar válogatott mérkőzései

 

Szeptember 3., 20.45: Törökország–Magyarország
Szeptember 6., 18.00: Magyarország–Oroszország
Október 9., 20.45: Szerbia–Magyarország
Október 12., 20.45: Oroszország–Magyarország
November 14., 20.45: Magyarország–Szerbia
November 17., 20.45: Magyarország–Törökország

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!