Nyitókép: fcdac.sk

 

Hétközben a nehézkes indulás után tetszetős játékot mutatott a DAC, amivel a másodligás Poprádot legyőzve bejutott a Slovnaft Cup elődöntőjébe. Bízunk benne, hogy ma hasonlóan nézőcsalogató módon játszanak majd a sárga-kékek, főleg, hogy az örök rivális Nagyszombatot látják vendégül a Mol Arénában.

 

A DAC helye már régóta biztossá vált a felsőházban, a nagyszombatiak azonban vélhetően élet-halál harcot jönnek játszani Dunaszerdahelyre. Ők ugyanis nagyon könnyen végezhetik az alsóházban, ami azt jelentené, hogy a kiesés ellen kell küzdeniük a továbbiakban.

 

A Slovan-Zsolna-DAC hármas mellett három hely maradt kiadó, erre pedig jelenleg négy csapat pályázik, sőt elméletileg még a Szenicének is lehet esélye a felsőházba való bekerülésre. A Spartak jelenleg a 6. helyen áll, de a nagymihályiaknak (7.) ugyanannyi pontjuk van, ráadásul ők a tabella végén álló Pohroniet fogadják. Ennek fényében a nagyszombatiaknak legalább döntetlent kellene elérniük, de inkább három pontot szerezniük a biztos feljutáshoz.

 hirdetes_400x285  

 

Mindeközben a DAC-nál…

 

…Vida Máté jubileumi 50. bajnokijára készül.

 

„Gyorsan elérkeztem ehhez a mérföldkőhöz és büszke vagyok arra, hogy az eddigi 49 bajnoki találkozómból csak négyen nem voltam a kezdőcsapat tagja. Bízom benne, hogy teli stadion előtt aratott győzelemmel ünnepeljük ezt a kerek jubileumot. Egyúttal ez lenne az az ajándék, amit a leginkább kívánok a vasárnapi születésnapomra”

 

– jelentette ki a budapesti Vasas neveltje, aki e hétvégén ünnepli 24. születésnapját.

 

Hélder Cristovao nincs ma könnyű helyzetben: a sérült ŠimčákBoatengČmelík hármashoz hétközben Kalmár és Šimić is csatlakozott, utóbbi kettő esetében erősen kétséges, hogy számíthat-e rájuk az edző. Ehhez jön hozzá, hogy Davis eltiltás miatt nem léphet pályára, így foghíjassá vált a csapat.

 

Koronavírus vs. sportesemények

 

Pénteken Peter Pellegrini kormányfő bejelentette az első hivatalosan is megerősített koronavírus-fertőzött beteget az országban. Ennek hatására egy sor intézkedést vezettek be, több esetben pedig ajánlást fogalmazott meg a leköszönő miniszterelnök. Pellegrini pénteki sajtótájékoztatóján arra kérte a lakosságot, hogy mérlegeljék, részt vesznek-e a következő napokban, hetekben olyan kulturális és sporteseményeken, ahol nagy tömeg gyűlik össze. Ennek oka, hogy a fertőzésnek hosszú a lappangási ideje, olyanok is lehetnek vírushordozók, akik nem tapasztalták még magukon a betegség tüneteit.

 

Tiltást egyelőre nem fogalmaztak meg az illetékesek, mindenki maga dönthet arról, hogy mennyire hagyja befolyásolni mindennapjait a jelenlegi helyzet.

 

A DAC-Nagyszombat rangadó szombaton 15:30-kor kezdődik. A Körkép.sk tudósítója ma is élő videókkal, fotókkal jelentkezik a helyszínről!

 

Körkép.sk, dac1904.sk

Megosztás:
Címkék: DAC nagyszombat

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.