Nyitókép: körkép.sk

 

Hazai pályán kapott ki a DAC a nagyszombati Spartaktól a Fortuna liga alapszakaszának utolsó fordulójában. Ahogy az várható is volt, a vendégek élet-halál harcot vívtak a sárga-kékekkel a Mol Arénában.

 

Míg a nagyszombatiak már a 14. percben megszerezték a vezetést, addig a DAC az első félidőben semmilyen helyzetet sem tudott kialakítani. A helyzeten az sem sokat segített, hogy a vendégek játékosa, Matúš Turňa második sárgáját is begyűjtötte, amivel emberelőnybe kerültek a hazaiak.

 

A 64. percben Schäfer András lövése a 16-oson belül kézzel tisztán az ellenfél játékosának kezét találta el, ennek ellenére a játékvezető nem ítélt tizenegyest a DAC-nak.

 hirdetes_400x285  

 

körkép.sk

 

Az első igazi hazai helyzetre a 68. percig kellett várni. Ekkor Schäfer adott egy nagyon jó labdát be Ramíreznek, aki viszont estében nem találta el a játékszert. Óriási helyzet maradt ki.

 

Ezután a sárga-kékek folyamatosan nyomás alatt tartották a vendégeket, de kapusuk egyszerűen áthatolhatatlan volt – igaz néhány esetben a beadások sem voltak a legjobbak.

 

körkép.sk

 

A 76. percben Németh Krisztián szerezhetett volna fejes gólt Fábry beadásából. A hangsúly a „volnán” maradt… A 82. percben már szinte bent láthattuk a labdát az ellenfél kapujában, de Ramírez fejesét még épp elérte röptében Dobrivoj Rusov.

 

Ezt követően jóformán már csak a nagyszombatiak ápolására figyelhettünk. Először a kapushoz kellett behívni az orvosokat, majd az utolsó csereként beálló Petar Orlandić ijesztett rá rendesen mindenkire. A játékoshoz a mentősöket is be kellett hívni, de az orvosi utasításra nem hallgatva, saját felelősségére visszatért a pályára.

 

körkép.sk

 

Amint a bíró lefújta a mérkőzést, a játékos a pálya közepén esett össze, és vesztette el eszméletét. A hozzá beszaladó orvosi stáb szerencsére magához térítette, majd nem sokkal később már játékostársaival együtt ünnepelt az egyébként büntetésre számító vendégszurkolók szektoránál (pirotechnikai eszközöket használtak a mérkőzés közben).

 

DAC – Spartak Nagyszombat

0:1

Gól: 14. Sobczyk

 

körkép.sk

 

Játékvezetők: Pavlík – Somoláni, Benko
Nézőszám: 8619
Sárga lap: 73. Blackman, ill. 26., 59. Turňa
Piros lap: Turňa
DAC: Száraz – Blackman, Kružliak (K), Beskorovainyi, Lalatović (41. Kalmár) – Vida (80. Phillips) – Schäfer, Balić (57. Németh) – Fábry, Ramirez, Divković
Nagyszombat: Rusov – Turňa, Anthony, Mitrea (K), Moenza – Yao (62. Pereira), Gamboš (83. Orlandič), Tzandaris, Tavares – Tešija – Sobczyk (67. Grendel)

 

körkép.sk

 

Mai győzelmével a Spartak biztosította helyét a felsőházban, jövő héten pedig a DAC a szintén feljutó Nagymihály csapatát fogadja.

 

Himnusz

Gepostet von Körkép am Samstag, 7. März 2020

 

Kikaptunk

Gepostet von Körkép am Samstag, 7. März 2020

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: DAC

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!