Nyitókép: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

A koronavírus-járvány, és a járványt megelőzni hivatott intézkedések az egész társadalmat szigorúbb szabályok közé szorítják. Mindennapjaink egyszeriben sci-fi-szerű mederbe kerültek. A kulturális, sport- és társadalmi rendezvények betiltása a március 15-i rendezvényektől kezdve az esküvőkőn, temetéseken át a heti rendszerességgel megrendezésre kerülő sportbajnokságokat is érinti.

 

Miután a szigorítások miatt külföldön egy-egy klub már csődközelbe került, felmerült a kérdés, hogy miként vészelik át ezt az időszakot a hazai csapatok.

 

Cikkünk írásakor arra kerestük a választ, hogy a Komáromi Futball Club játékosai Komáromban, vagy otthonaikban edzenek-e, mikorra várható a bajnokságok folytatása és hogy mennyire hat ki a klub anyagi helyzetére a járvány.

 hirdetes_300x300  

 

A Körkép információi szerint a járványügyi helyzet komolyra fordulásának idején a komáromiak épp a csapatfotózást, valamint az idei első hazai bajnokit tervezték, szervezték. A Központi Válságstáb intézkedései miatt ezekre egyelőre nem került sor.

 

A jelenlegi állapotokról a KFC vezetősége a Körképnek nyilatkozva elmondta, hogy

 

Felnőtt csapatunk tagjai március végéig egyéni edzésterv szerint készülnek, a fejleményekhez igazodva alakítjuk ki a további edzésmenetet. Hazai játékosaink, valamint Varjas Zoltán otthonaikban tartózkodnak, a többi idegenlégiósunk viszont nem térhetett haza, így Komáromban vészelik át ezt az időszakot.

 

A bajnokság jelenlegi állásával kapcsolatban megtudtuk, hogy

 

A Szlovák Labdarúgó Szövetség (SFZ) egyelőre az összes általa felügyelt bajnokság március végéig kiírt fordulóit elhalasztotta, ez a férficsapatot, az U19 és U17 korosztályt, valamint a női csapatot érinti. A Nyugat-Szlovákiai Labdarúgó Szövetség (ZsFZ) az összes bajnoki kiírást határozatlan időre felfüggesztette, ez az alacsonyabb utánpótlás-kategóriáinkat érinti.

 

A kérdéseinkre érkezett válaszokból kitűnik, hogy egyelőre egyik szervezettől sem érkezett információ a bajnokságok megrendezésének további módjáról. Döntésüket a Központi Válságstáb hozta rendelkezések alapján hozzák majd meg.

 

A KFC-nek jelenleg egy utánpótláscsapata szerepel a járási ligában, ott március 24-ig vannak felfüggesztve a meccsek, de a klub vezetősége szkeptikus a tekintetben, hogy utána lenne-e mérkőzés (április első hétvégéjén kezdődnének a meccseik – a szerk. megj.).

 

A komáromiak főként a várostól és a magyar kormánytól kapott támogatásból tartják fenn a klubot – úgy a felnőtt, mint az utánpótláscsapatokat. Érdeklődésünkre elmondták, hogy

 

a pénzügyi hatásokról, következményekről egyelőre korai beszélni, a stadiontervekben sem állt be változás.

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.