Nyitókép: TASR

 

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hétfőn hivatalosan is bejelentette, hogy napra pontosan egy évvel halasztotta el a tokiói nyári olimpiai játékokat, amely 2021. július 23-án veszi kezdetét és augusztus 8-ig tart, a paralimpiát pedig augusztus 24. és szeptember 5. között rendezik meg.

 

A XXXII. nyári ötkarikás játékokra eredetileg idén július 24. és augusztus 9. között került volna sor, a paralimpia pedig augusztus 25-én rajtolt volna, de a koronavírus-járvány miatt múlt kedden mindkét eseményt a jövő évre halasztották. Az elnevezés továbbra is Tokió 2020, illetve paralimpia 2020 lesz.

 

 hirdetes_400x285  

A döntést három fő szempont alapján hozták meg, ezek a következők: a sportolók és minden résztvevő egészségének védelme, egyúttal a Covid-19 vírus megfékezése; az olimpiai sportágak és a versenyzők érdekeinek védelme; a globális nemzetközi sportnaptár.

 

Ahogy a NOB fogalmaz, ezek az új időpontok elegendő időt adnak az egészségügyi hatóságoknak és a játékok szervezőinek, hogy megküzdjenek a koronavírus-járvány következményeivel, s mivel szinte napra pontosan egy évvel az eredeti dátumok után kezdődnek majd a seregszemlék, a minimumra csökkenthető a halasztás miatti zavar a nemzetközi sportnaptárban. Hangsúlyozzák: ezzel elég idő marad a még hátralévő kvalifikációs versenyek lebonyolítására is.

 

„Az emberiség jelenleg egy sötét alagútban van, a tokiói olimpia lehet a fény az alagút végén”

 

– fogalmazott Thomas Bach NOB-elnök.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!