Nyitókép: körkép-kollázs/képek forrása: sport.aktuality.sk, profutbal.sk

 

A pozsonyi Slovan vezérigazgatója, ifj. Ivan Kmotrík szerint a 2019/2020-as idény teljes lezárása a szlovák bajnokságra hosszútávon negatív hatással lenne, így azt akarja, hogy az egyelőre szünetelő Fortuna Liga aktuális bajnokságát végigjátszanák.

 

Kmotrík jelenleg nem látja okát annak, hogy idő előtt befejezzék a bajnokságot. Kiemelte, hogy a kormány intézkedéseinek köszönhetően Szlovákia a legkevesebb számú fertőzöttel dicsekedhet, ráadásul az új esetek csökkenő tendenciája azt jelzi előre, hogy „beszéljünk a ligás labdarúgás fokozatos visszatéréséről”.

 

Kmotrík azt is kiemelte, hogy a környező országokban, ahol jóval magasabb volt az igazolt fertőzöttek száma, már tervekkel rendelkeznek arról, hogy miként futtassák fel újra a bajnokságokat.

 hirdetes_300x300  

 

„A bajnokság befejezését javasolni ebben a helyzetben helytelen sportügyi, gazdasági és szurkolói szempontból is”

 

mondta Kmotrík, aki szerint ha annak ellenére, hogy más országoknál jobban állunk járványügyi szempontból, mégis kifarolnának a bajnokságból, felmerülne a kérdés, hogy egyáltalán „beengednek-e bennünket az európai klubversenyekbe”.

 

Vele ellentétben Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa az elmúlt napokban, hetekben, több helyen is lenyilatkozta, hogy egyértelműen a bajnokság lezárását tartaná a megfelelő válasznak a jelenlegi helyzetre.

 

„Ha az UEFA azt mondja, hogy befejezhetjük idő előtt a szezont, akkor szerintem az lenne a legjobb, ha így is tennénk és nem folytatnánk. Azzal, hogy az alapszakaszt követő táblázatot vennénk végeredménynek. (…) Ráadásul mindegyik klub már hazaküldte a játékosait a saját országaikba. Lényegében az egész világból kellene őket most összeszednünk. Emellett néhányan közülük az országuk kormányának döntése alapján nem is jöhetnek, másoknak a Szlovákiába való belépést követően kötelező karanténba kellene vonulniuk. (…) Leghamarabb június elején kezdhetnénk. Pont ezért gondolom azt, hogy legjobb lenne idő előtt befejezettnek nyilvánítani a mostani idényt.”

 

nyilatkozta Világi a szlovák Šport napilapnak.

 

teraz.sk, dac1904.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.