Nyitókép: Körkép.sk/Komjáthy Petőcz Andrea

 

Június eleje előtt biztosan nem folytatódik a Fortuna Liga versenysorozata. A Ligás Klubok Uniójának (ÚLK) szerdai döntése értelmében május 31-ig hosszabbították meg a bajnokság felfüggesztését.

 

Ivan Kozák, az ÚLK elnökének elmondása szerint a Fortuna Liga klubjainak videokonferenciáján értékelték a jelenlegi járványügyi helyzetet.

 

„Az első helyen az egészség van – a játékosoké, funkcionáriusoké, szurkolóké, de az összes szurkolóé is. Tekintettel erre tiszteletben tartjuk az állami szervek határozatait és konzultálni fogjuk velük terveinket az esetleges újraindításról”

 

 hirdetes_300x300  

mondta Kozák, aki szerint jelenleg csak egy a legoptimistább verzió szerinti körülbelüli időpontról beszélhetnek, minden a kormányszintű döntések függvénye.

 

A legoptimistább tervek szerint legkorábban június 6-án indulhat újra a bajnokság. Ekkor a rájátszás első fordulóját tartanák meg. Persze mindezt annak az elképzelésnek feltételével, hogy standard módon folytatják és fejezik be a bajnokságot – tehát még 10 fordulót játszanak le.

 

Fortuna Liga: Kmotrík lejátszatná, Világi lezárná a bajnokságot

 

Kozák szerint olyan verzióval is dolgoznak a klubokkal, ahol rövidítenének a hátralévő fordulók számán, vagy amely szerint idő előtt zárnák le a bajnokságot. Az erre vonatkozó konkrét tervezetet még le kell kommunikálniuk a vonatkozó állami szervekkel, hogy ezt követően az UEFA-t, a klubokat és a közönséget is kiértesíthessék a részletekről és az egyes időpontokról.

 

Az ilyen tervezetek része már a csoportos edzések megkezdésének pontos időpontja és a találkozók szervezésének működési részletei is.

 

Kozák megjegyezte, hogy május 25-ig a Szlovák Labdarúgó-szövetséggel együtt le kell tenniük az UEFA asztalára minden releváns információt.

 

sport.aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.