Nyitókép: Körkép.sk/KPA

 

Egy labdarúgóklub akkor az igazi, ha a játékosok és a szurkolók hétről hétre találkozhatnak. Ha pezseg az élet, izgalmas a bajnokság, és az ismerősökkel az utcán összefutva is szóba kerülhet a foci, a már megélt, vagy várt eredmények. A koronavírus-járvány mindenre rányomta a bélyegét, így a sportszervezetek is csendesek, a lelátók üresek.

 

Komáromban is megérzik most a járvány következményeit, mely az elmaradt meccseken kívül a kimaradt ünneplést is fájlalja. A KFC ugyanis idén ünnepli megalakulásának 120. évfordulóját. Vagyis ünnepelné, ha a helyzet megengedné.

 

Ennek apropóján kerestük fel a klubot, kíváncsi kérdéseinkre pedig Konczer András, a jelenleg is feltörekvő hangulatban lévő KFC sajtómenedzsere válaszolt. Körkép-interjú

 hirdetes_810x300  

 

A KFC 40 évvel ezelőtti csapatkapitánya: “Amikor feljutottunk, az egy győztes csapat volt”

 

Idén ünnepli létrejöttének 120. évfordulóját a KFC. Gondolom nem egészen ilyennek képzelték el a jubileumi évet…

 

Természetesen nem, hiszen egy sportklub számára nem is lehet az ünneplés teljes, ha abban nem osztozkodhat a szurkolóival.

 

Mi volt az eredeti elképzelés az ünneplés szempontjából?

 

Elsődlegesen a mérkőzéseken mutatott teljesítményünkkel és eredményeinkkel szerettünk volna okot adni a közös ünneplésre, a mérkőzések felvezetéseként és a félidőben szándékunkban állt megemlékezni a klub meghatározó személyiségeiről. Mindezek mellett pedig emléktárgyak széles palettájával szerettünk volna kedveskedni a mérkőzésekre kilátogatóknak.

 

Így köszöntötte a KFC Komárom klubvezetése a legendás 1977-es csapat tagjait – Körkép.sk videó

 

Néhány jubileumi relikviát már „piacra dobtak”. Várhatóak még újabbak is? Milyen az érdeklődés a szurkolók részéről?

 

A körülmények ellenére több termék is kelendőnek bizonyult, de tapasztalataink alapján úgy véljük, a mérkőzések során még nagyobb lett volna az érdeklődés. A fanshop kínálatát folyamatosan feltöltjük, illetve igyekszünk új elemekkel bővíteni, a szurkolóink kéréseit meghallgatva.

 

A 120 évből is látszik, hogy a KFC egy nagy múltú klub. Milyennek jellemeznék magukat és az eltelt éveket?

 

Az elmúlt évek alatt rengeteg változás történt a klub életében: változott a nevünk, címerünk, székhelyünk. Ami viszont nem változott, az a sport szeretete. A komáromi labdarúgás számtalan sikeres karriert kapcsol össze. A 120 éves múlt egyben egy védjegy, amely összesíti és minősíti a tudást, melyet a jövő labdarúgóinak átadhatunk.

 

A KFC egyik új tehetsége: A komáromi labdarúgás megérdemli az új stadiont

 

Sok minden történt 120 év alatt Komáromban. Melyik évet tartják az eddigi legsikeresebbnek?

 

Ezt több szempontból kell megközelíteni. Sikernek tudható már maga a megalakulás, hiszen kevés mai sportegyesület létezett bizonyíthatóan futballklubként nemcsak Felvidéken, hanem az Osztrák-Magyar Monarchiában is. Büszkék lehetünk az egykori MLSZ-tagságunkra is, a mezünkben megforduló számos magyar, csehszlovák, szlovák és cseh válogatott játékosra, akik pályafutásában Komárom fontos stáció volt, valamint azon szakemberekre, akik a tehetségek gondozása mellett számos hazai és nemzetközi elismerésben is részesülhettek.

 

Az idősebb nemzedékek valószínűleg a 60-as, 70-es, 80-as évekből is meg tudnának nevezni egy-egy komáromi aranycsapatot, de a három éve tartó szereplésünk a szlovák másodosztályban felülír minden eddigi sikerkorszakot.

 

Fantasztikus győzelemmel kezdte meg az új idényt a KFC

 

Jó lett volna egy stadionavatóval ünnepelni ezt a szép számot, azonban még az építkezés sem vette kezdetét. Mi ennek az oka?

 

Mi is így érezzük, ami azonban késik, az nem múlik.

 

Mikorra várható érdemi haladás ezen a téren?

 

Ez egy elhúzódó folyamat, mely több tényezőtől is függ. Jelenleg az építkezési engedélyek pozitív elbírálására várunk.

 

KFC: Észak-komáromi győzelem született Dél-Komáromban

 

Az utóbbi években sokat tudott fejlődni a felnőtt csapat és az utánpótlásnevelés is. Mik a rövid- és hosszútávú célok ezen a téren?

 

Szeretnénk, ha a férfi csapat konszolidálná helyét a II. ligában, lépésről lépésre haladva, fokozatosan javítva a bajnoki helyezéseken. U19-eseink történelmi jelentőségű bajnoki cím előtt állnak, számos olyan csapatot megelőzve, melyek a bajnoki csatározások hagyományos résztvevőinek számítanak. U17-es csapatunk elsődleges feladata a neveltjeink felkészítése a magasabb korosztályok követelményeihez.

 

U15-ös és U13-as kategóriáink évek óta a bajnokság élmezőnyébe tartoznak, melyekben nemrég bajnoki címeket is szereztünk, ezen sikereket szeretnénk újra átélni. A felkészítő kategóriákban is rendre bajnoki címekkel és tornagyőzelmekkel gazdagodunk.

 

 

Női csapatunk második éve szerepel a másodosztályban és örülünk, hogy rövid időn belül a bajnoki címre esélyes csapatok közé emelkedtünk. Célunk, hogy a női labdarúgás minél nagyobb tiszteletnek és elismerésnek örvendjen régiónkban és minél több helyi tehetség a KFC-ben találja meg a fejlődéséhez szükséges feltételeket.

 

Az utánpótlásnevelés terén szeretnénk, ha csatlakozhatnánk a SFZ tehetségképző programjához is, melyben egyelőre várakozói státuszunk van.

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.