Nyitókép: dac1904.sk

 

A DAC hivatalos bejelentés keretében ismertette, hogy 2020. május 31-el megszűnik Hélder Cristovao szerződése a klubbal.

 

A 49 éves portugál szakember idén januárban vette át a csapat irányítást, összesen öt tétmérkőzésen (négy bajnoki- és egy Slovnaft Cup-találkozón) irányította a sárga-kékeket. Hélder Cristovaónak köszönjük a klubért elvégzett munkáját, további pályafutásához pedig sok sikert kívánunk.

 

fogalmaz rövid közleményében a klub, melyben megjegyzik, hogy már tárgyalnak a potenciális jelöltekkel a megüresedett edzői poszt betöltésére.

 

 hirdetes_810x300  
Nem volt meglepetés

 

Nem éri meglepetésként a szurkolókat a klubvezetés döntése. Egyrészt már télen sem tudtak megbarátkozni Peter Hyballa távozásával és Hélder Cristovao érkezésével, amin nem segített az sem, hogy egyáltalán nem produkált jó eredményeket a csapat a portugál edző irányítása alatt.

 

A napokban már többször is lehetett olvasni arról a sajtóban, hogy Világi Oszkárék tárgyalásokba kezdtek a potenciális utódokkal, akik közül idáig Bölöni László és Bernd Storck neve szivárgott ki. Bölöni esetében épp csütörtökön jelentette be a Royal Antwerp, hogy három szezon után elbúcsúznak. Érdekes módon Storck neve Bölöni klubjánál és a DAC-nál is felmerült.

 

Storck Dunaszerdahelyre való igazolásáról szólnak a belga sajtóhírek is. Ott már tudni vélik, hogy meg is egyezett a sárga-kék klub és az edző, aki április végén távozott előző csapatától, a Cercle Brugestől.

 

Bár a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányához jó és negatív emlékeket is párosítanak a szurkolók, Németh Krisztián, a DAC válogatott támadója már egy interjúban jelezte, örülne Storcknak Dunaszerdahelyen.

 

DAC – Bölöni távozik Antwerpenből, Németh örülne Storcknak Dunaszerdahelyen

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: DAC

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.