Nyitókép: korkep.sk/archív

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a DAC vezetése pénteken úgy döntött, hogy megválik Hélder Cristovaotól és jelenleg is tárgyalásokat folytat a potenciális vezetőedzőkkel.

 

Világi Oszkár, a DAC klubtulajdonosa az RTVS-nek nyilatkozva elmondta, hogy alábecsülte azt a tényt, hogy a Hélder által preferált játékstílust a játékosai valószínűleg nem tudják elsajátítani.

 

„Nem tudtak fizikailag és mentálisan sem Hélder edző elképzelései alapján futballozni. Ez az én hibám volt.”

 

Világi most úgy véli, hogy csapatának német stílusú focit kell játszania.

hirdetes

 

„Ez ül nekünk a legjobban, és ez alapján keressük az új edzőt is.”

 

A klubtulajdonos kiemelte, hogy szereti, ha az edző folyamatosan rendelkezésükre áll, nap mint nap ott van Dunaszerdahelyen, valamint elfogadja, hogy fiatal kerettel dolgozzon.

 

„Olyan szakvezetőt szeretnék, aki elfogadja, hogy a játékosok átlagéletkora 22 év körül legyen. Mint ahogy eddig volt. Nem ellenzem a tapasztalt futballistákat, de a fiataloknak kell többségben lenniük.”

 

A fentiek fényében egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a Bernd Storckkal kapcsolatos híreknek van valóságalapjuk. Storck a magyar válogatott előtt az U20-as csapatot vezette, ráadásul dolgozott már a DAC magyar játékosaival is.

 

DAC mení trénera

Dunajská Steda ukončila spoluprácu s trénerom Hélderom Cristovaom. Štyridsaťdeväťročný Portugalčan viedol tím len v piatich súťažných zápasoch ⚽⚽⚽

Gepostet von Šport v RTVS am Freitag, 15. Mai 2020

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 18 olvasónak tetszik ez a cikk.