Nyitókép: korkep.sk/archív

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a DAC vezetése pénteken úgy döntött, hogy megválik Hélder Cristovaotól és jelenleg is tárgyalásokat folytat a potenciális vezetőedzőkkel.

 

Világi Oszkár, a DAC klubtulajdonosa az RTVS-nek nyilatkozva elmondta, hogy alábecsülte azt a tényt, hogy a Hélder által preferált játékstílust a játékosai valószínűleg nem tudják elsajátítani.

 

„Nem tudtak fizikailag és mentálisan sem Hélder edző elképzelései alapján futballozni. Ez az én hibám volt.”

 

  hirdetes_300x300   

Világi most úgy véli, hogy csapatának német stílusú focit kell játszania.

 

„Ez ül nekünk a legjobban, és ez alapján keressük az új edzőt is.”

 

A klubtulajdonos kiemelte, hogy szereti, ha az edző folyamatosan rendelkezésükre áll, nap mint nap ott van Dunaszerdahelyen, valamint elfogadja, hogy fiatal kerettel dolgozzon.

 

„Olyan szakvezetőt szeretnék, aki elfogadja, hogy a játékosok átlagéletkora 22 év körül legyen. Mint ahogy eddig volt. Nem ellenzem a tapasztalt futballistákat, de a fiataloknak kell többségben lenniük.”

 

A fentiek fényében egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a Bernd Storckkal kapcsolatos híreknek van valóságalapjuk. Storck a magyar válogatott előtt az U20-as csapatot vezette, ráadásul dolgozott már a DAC magyar játékosaival is.

 

DAC mení trénera

Dunajská Steda ukončila spoluprácu s trénerom Hélderom Cristovaom. Štyridsaťdeväťročný Portugalčan viedol tím len v piatich súťažných zápasoch ⚽⚽⚽

Gepostet von Šport v RTVS am Freitag, 15. Mai 2020

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 18 olvasónak tetszik ez a cikk.