Nyitókép: Komjáthy Petőcz Andrea

 

A második legmagasabb szlovák országos bajnokság irányításért felelős bizottsága javasolja a Szlovák Labdarúgó-szövetségnek a II. liga idényének lezárását – Ez derül ki a szövetség hivatalos oldalán megjelent információk szerint.

 

Miroslav Richtárik, a bizottság elnöke szerint többféle alternatívát is megvizsgáltak, arra is gondoltak, hogy a jelenlegi körülmények között és a lehetőségekhez mérten lejátszák a bajnokságot. Végül azonban, részben, mivel nincs az országos tisztifőorvostól semmilyen visszajelzésük vagy iránymutatásuk, és az idő is sürgeti őket, úgy döntöttek, hogy lezárják a bajnokságot.

 

„Nekünk július 25-ig 12 fordulót kellene lejátszanunk, és ez nehéz lenne és nem tudjuk azt sem, hogy mikor kezdhetnénk el a játékos – június 6-án vagy 13-án. A bizottság egyetértett abban, hogy a SFZ végrehajtó bizottságának keddi ülésén javaslatot nyújt be arról, hogy a bajnokságot idő előtt fejezzék be az aktuális állapotában.”

 

 hirdetes_810x300  

mondta Richtárik, aki kapcsolatban volt a másodosztálybeli klubokkal.

 

Nyárig már aligha lesz bajnoki meccs Komáromban, két játékos már biztosan nem tér vissza a csapathoz

 

„Körbehívtam őket és beszéltem velük, úgy, mint a Bizottság többi tagja. A kluboknak problémáik voltak, például a játékosok szerződéseivel, akik május 31-ig vagy június 30-ig írtak alá. Minden klub deklarálta, hogy ha úgy döntenénk, hogy a bajnokságot le kell játszani, akkor végigjátszák úgy, ahogy az tervben volt.”

 

Jelenleg kérdéses, hogy az új idénybe mind a 16 csapat bejelentkezik-e.

 

„Eltérő visszajelzések vannak, de jelenleg minden intéződik. Remélem, hogy mindannyian bejelentkeznek. Tudom, hogy Pozsonyligetfalu mérlegeli annak lehetőségét, hogy a III. ligába jelentkezik be, de igyekeznek pozitívan megoldani, hogy a következő idényben a II. ligában szerepelhessenek.”

 

tette még hozzá Richtárik, aki azzal kapcsolatban is megszólalt, hogy a besztercebányai klub jogi lépéseket fontolgat a kialakult helyzet miatt tekintettel arra, hogy minden esélye meglett volna a Fortuna Ligába való feljutásra.

 

„Minden klub önálló jogi szubjektum. Értjük a Besztercebánya reakcióját, amely jelenleg az első helyen áll és megküzdhetett volna a legmagasabban jegyzett bajnokságba való feljutásért. Hasonló véleménye volt még két klubnak, Máriatölgyesnek és Szakolcának, akik szintén szeretnének a legmagasabban jegyzett bajnokságban játszani”

 

A hogyan továbbal kapcsolatban a bizottsági elnök elmondta, hogy mai ülésükön elfogadták, hogy június 26-ig jelentkezhetnek be a klubok a következő idényre, melyet augusztus elején indítanának el.

 

futbalsfz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.